Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berge om kometen Reinkind: - Kan bli vikig i EM

Får ros.

HØSTER ROS: Rhein-Neckar Löwen-spiller Harald Reinkind (23, venstre) får mye ros av landslagssjef Christian Berge. Håndballkometen kan få en svært sentral rolle for Norge i EM i Polen i januar.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HØSTER ROS: Rhein-Neckar Löwen-spiller Harald Reinkind (23, venstre) får mye ros av landslagssjef Christian Berge. Håndballkometen kan få en svært sentral rolle for Norge i EM i Polen i januar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rhein-Neckar Löwen-spiller Harald Reinkind (23) får mye ros av landslagssjef Christian Berge. Håndballkometen kan få en svært sentral rolle for Norge i EM i Polen i januar.

Reinkind har gjort sine saker svært bra hos Rhein-Neckar Löwen. Klubben topper tysk Bundesliga, og den norske 23-åringen har bidratt mye.

- Det er moro å se at Reinkind gjør det så bra for klubblaget. Han presterer bedre og bedre gang etter gang. Han viser ofte fram sitt tunge skudd, sier Berge til NTB.

Han trekker også fram Füchse Berlin-spiller Kent Robin Tønnesen (24).

- Reinkind og Tønnesen spiller med og mot noen av verdens beste spillere i Tyskland. De kan bli veldig viktige for oss i EM, sier Berge.

- Samtidig skal vi ikke være avhengig av enkeltspillere, men kollektivet, understreker landslagssjefen.

Mange i utlandet Landslagstrener Glenn Solberg tror også duoen Reinkind/Tønnesen kan utrette mye med flagget på brystet.

- Det betyr mye at de får spille på øverste nivå. Det gir dem en fantastisk selvtillit. De kan begge bli kjempeviktige for vårt lag i EM, sier Solberg til NTB.

Det er ikke bare Reinkind og Tønnesen som spiller utenfor Norges grenser. Hele 15 av 18 spillere i den norske landslagstroppen til Golden League i november er i utlandet. Kun Gøran Søgard Johannessen (Viking HK), Magnus Jøndal (Øyestad IF) og Petter Øverby (Elverum) spiller i hjemlig serie.

- Jeg tror det betyr mye for landslaget. De som spiller ute spiller i bedre ligaer enn i Norge, påpeker Solberg.

- Det er ikke kritikk av serien her hjemme. Men de som spiller i større ligaer får bedre matching, legger han til.

Myrhol fortsatt viktig En av de 15 som spiller utenlands er Bjarte Myrhol (33). 33-åringen forlot tysk håndball etter forrige sesong. Han spiller nå for danske Skjern.

- Dansk håndball er et lite hakk ned fra Tyskland, men Myrhol holder fortsatt et bra nivå. Han har taklet overgangen bra, mener Christian Berge.

Han er glad for å ha en allsidig spiller som Myrhol i troppen.

- Vi bruker Bjarte som toveisspiller. Han bidrar også i forsvar nå, påpeker Berge.

Myrhol og co. skal snart finsikte EM-formen. Første test blir Danmark, Frankrike og Island i Golden League. Turneringen spilles i Nadderud Arena i Bærum 5.-8. november.

- Vi bruker Golden League til å øve på det som venter oss i EM. Oppsettet på turneringen ligner veldig på oppsettet i EM, sier landslagssjefen.

Norge møter Kroatia, Hviterussland og Island i EM i januar. De tre beste i gruppen går videre til hovedrunden.

- Det er motstandere det finnes gode muligheter mot. Men alle tre har mye mesterskapserfaring, sier Berge.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!