NULL POENG: Sander Berge og Genk gikk på en smell mot Sarpsborg. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
NULL POENG: Sander Berge og Genk gikk på en smell mot Sarpsborg. Foto: Fredrik Varfjell / BildbyrånVis mer

Sarpsborg - Genk 3-1

Berge om sensasjonelt rykte: - Vet ikke noe

Kobles til Paris Saint-Germain. Kan på sensasjonelt vis bli lagkamerat med Neymar, men sier at alt handler om å fokusere på Genk. Hjem fra Sarpsborg i natt med tap.

  • Sarpsborg - Genk 3-1

SARPSBORG (Dagbladet): Det ble ikke et hyggelig gjensyn med Norge for landslagsspiller Sander Berge (20) i går kveld. Berge og Genk ble banket 3-1 av Sarpsborg i gruppespillet i Europa League.

Resultatet sender sjokkbølger gjennom Fotball-Europa. At lille Sarpsborg slår et lag av dette formatet, vekker oppsikt.

- Magisk, sier tomålsscorer Patrick Mortensen til Dagbladet.

En etter en kom spillerne ut av garderobene på Sarpsborg stadion i natt. Hjemmelaget var høyt oppe, mens Berge og hans lagkamerater ikke akkurat smilte fra øre til øre

Den tidligere Vålerenga-spilleren har hatt stor suksess i Belgia. De siste dagene har franske og belgiske medier til og med koblet ham til storklubben Paris Saint-Germain.

- PSG viser interesse, skriver nettavisa Voetbalnieuws, som igjen siterer franske So Foot. Storklubben har angivelig hatt speidere på Genks kamper mot Anderlecht og Malmö. Oppdraget har vært klart: Finn ut av nordmannen!

Etter tapet ble Berge konfrontert med det sensasjonelle PSG-ryktet. Det er blant de mest hardtsatsende klubbene i Europa og har spillere som Neymar, Edinson Cavani, Kylian Mbappé og Angel Di Maria i troppen. En overgang vil være blant de største i historien for en norsk fotballspiller.

- Dette vet jeg ikke noe om. Men det er hyggelig å høre, sier Berge på vei ut av Sarpsborg stadion.

Midtbanespilleren fortsetter:

- Men fokuset mitt er i Genk. Om det blir et klubbytte om 12 måneder eller to år, får tida vise. Jeg håper jeg får mulighet til å utvikle meg. Jeg vil fullføre en god sesong for Genk.

Berge er tidligere blitt knyttet til klubber i England, Spania og Italia. Men koblingen til Paris Saint-Germain overgår alt.

Kamp nummer hundre

Det var få som trodde på Sarpsborg-seier før oppgjøret i går kveld. Ikke minst fordi laget hadde tapt sju kamper på rad i Eliteserien og i Europa. Samtidig ligger Genk på andreplass i den belgiske serien. Laget har mye internasjonal erfaring og spilte i går kamp nummer hundre i Europa.

- Sarpsborg forsvarte seg godt. Vi klarte ikke å knekke koden på kunstgresset. Vi fikk ikke helt til spillet vårt. Men det er vår egen feil. Sarpsborg var kloke og leverte en veldig solid hjemmekamp, påpeker Berge.

KAMPENS HELT: Patrick Mortensen (t.h.) var svært fornøyd med sine to mål i 3-1-seieren. Her blir han gratulert av trener Geir Bakke. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
KAMPENS HELT: Patrick Mortensen (t.h.) var svært fornøyd med sine to mål i 3-1-seieren. Her blir han gratulert av trener Geir Bakke. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer

- Ja, ble kunstgresset et problem for deg og de andre Genk-spillerne?

- Vi er vant med gress, så det var en ny erfaring. Kampen mot Sarpsborg er den tøffeste kampen vi har spilt. Det er bare å gi honnør til dem og gratulere med seieren.

- Hvorfor ble det som det ble?

- Vi visste hva som møtte oss. Men Sarpsborg er gode på det de gjør. Vi er kanskje ikke vant til den typen fotball på den typen underlag. De var effektive. Vi fikk ikke til spillet vårt.

Berge fortsetter:

- Vi scoret ikke der vi skulle ha scoret. Samtidig scoret de på vanskelige tidspunkt av kampen.

- Hvilken scene

Patrick Mortensen sendte Sarpsborg i ledelsen etter fem minutter. Leandro Trossard utliknet fire minutter ut i andre omgang. Kristoffer Zachariassen sendte Sarpsborg opp i 2-1 fem minutter seinere, før Mortensen avgjorde til 3-1.

PÅ TRIBUNEN: Landslagstrener Lars Lagerbäck (t.v.), assistent Per Joar Hansen og sportssjef Nils Johan Semb. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
PÅ TRIBUNEN: Landslagstrener Lars Lagerbäck (t.v.), assistent Per Joar Hansen og sportssjef Nils Johan Semb. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer

- Hvilken scene, sier Sarpsborg-spissen til Dagbladet.

- Det var vår første hjemmekamp i Europa League. Det kom masse publikum og fans og heiet på oss. Vi scoret tre mål. Det er helt fantastisk.

Kontrastene til helgas 0-1-tap for Strømsgodset kunne ikke vært større. I går kveld så Sarpsborg ut som en million dollar.

- Det viser hvilken klasse vi har, sier Mortensen.

- Vi har hatt lange møter. Vi har følt at vi måtte gjøre noe i Eliteserien, og har spilt på en måte vi ikke har øvd så mye på. Nå fant vi tilbake til oss selv.

REKORD: Sarpsborg 08 satte ny publikumsrekord med 7885 tilskuere. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
REKORD: Sarpsborg 08 satte ny publikumsrekord med 7885 tilskuere. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer

- Kan dere gå videre fra gruppa?

- Hvem sier at vi ikke kan det? Med denne seieren viste vi at det faktisk er mulig. I Europa har vi ikke tapt på hjemmebane denne sesongen. Sarpsborg stadion er et vanskelig sted å komme til. Det er en litt dårlig kunstgressbane, stadion er liten, men publikum er sinnssykt gode. Alt kan skje i fotball.

I den andre kampen i gruppa vant Malmö 2-0 over tyrkiske Besiktas. Dermed har alle lagene tre poeng, men Sarpsborg leder på målforskjellen.

Tabell
Sarpsborg21014-43
Besiktas21013-33
Genk21013-33
Malmö21012-23