SEVILLA-AKTUELL: Sander Berge er en ettertraktet mann. Spanske Sevilla skal ha lagt inn et bud på midtbanespilleren, og en eventuell overgang må bli klar før midnatt 1. september. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SEVILLA-AKTUELL: Sander Berge er en ettertraktet mann. Spanske Sevilla skal ha lagt inn et bud på midtbanespilleren, og en eventuell overgang må bli klar før midnatt 1. september. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Sander Berge

Berge om Sevilla-interessen: - En stor anerkjennelse

Aktuell for spansk storklubb.

SANDVIKA (Dagbladet): Sander Berge er ryktet bort fra belgiske Genk i en overgang verdt hele 110 millioner kroner. Det er spanske Sevilla som lokker med lommeboka i en overgang som kan bli tidenes nest dyreste for en norsk spiller. Kun Tore André Flo har blitt solgt for mer, da han gikk fra Chelsea til Rangers for 131 millioner kroner.

19 år gamle Berge er på landslagssamling denne uka, og sier han setter pris på oppmerksomheten fra den spanske storklubben.

- Det er selvfølgelig alltid en stor anerkjenelse når en slik klubb viser såpass stor interesse. Det er en veldig bra klubb som spiller i en topp liga og Champions League, og det er moro. Utover det er jeg Genk-spiller, og gleder meg til landslagssamling. Det er det som er fokus, forteller han til Dagbladet.

Beina på jorda

Skal det bli en overgang fra Genk til Sevilla må ting skje raskt. Førstkommende fredag, noen få timer etter kampen mellom Norge og Aserbadsjan er over, stenger det spanske overgangsvinduet. For å være helt presis klokken 23.59.59.

Kaoset som følger med rundt en potensiell overgang ser imidlertid ikke ut til å påvirke den unge nordmannen.

- Jeg tenker ikke noe på det før en overgang blir en realitet. Det får bli mellom klubbene, og at agentene tar seg av den biten, sier Berge.

- Som spiller føler jeg ikke at jeg er en del av den prosessen . Det er bedre for meg å holde beina plantet på jorda, og tenke på at det kommer to store kamper som jeg kan vise meg frem i. Jeg vil ha to gode prestasjoner med laget her, legger han til.

Stresser ikke

Hans nåværende klubb Genk har innledet sesongen med to seire, en uavgjort og to tap. Berge forteller at klubben har store ambisjoner i egen liga.

- Vi har ikke startet så bra, og det kunne absolutt vært bedre. Forventningene er store og vi ønsker å kjempe i toppen. Vi er i startet av sesongen, og forhåpentligvis fortsetter vi bra etter landslagspausen, sier den høyreiste 19- åringen.

Berge er tydelig på at han fortsatt har mye å gå på som fortballspiller, og at det på ingen måte er krise om overgangen til Sevilla ikke skulle bli en realitet før fredag.

- Jeg har en veldig god sportslig hverdag i Belgia, og jeg har bare vært der seks måneder. Så jeg stresser ikke og vet at jeg har det veldig bra.

Kan få dra fra landslagssamling

SJEF: Lars Lagerbäck sier Sander Begre kan få dra bort i noen timer om en overgang sakl bli aktuelt. Foto: AFP PHOTO / Paul FAITH
SJEF: Lars Lagerbäck sier Sander Begre kan få dra bort i noen timer om en overgang sakl bli aktuelt. Foto: AFP PHOTO / Paul FAITH Vis mer

På dagens pressekonferanse ble også landslagssjef Lars Lagerbäck spurt om Berges situasjon.

Svensken bekrefter at han har snakket med midtbanespilleren om en mulig overgang.

Skulle Genk og Sevilla bli enige, må Berge blant annet gjennomføre en medisinsk sjekk før avtalen kan signeres. Lagerbäck håper ikke å miste 19-åringen midt i landslagstreffet.

- Jeg har pratet med Sander om hvordan vi skal håndtere det om det skjer noe. Om det skjer noe ekstraordinært, kan han forlate landslagssamlingen i to eller fire timer om det ikke påvirker prestasjonen. Det er ikke nødvendig å dra til Sevilla for å ta den medisinske sjekken, den kan gjennomføres her hvis det skulle bli aktuelt, mener han.