Berge til EM-finale i bryting

Stig-André Berge har gullsjanse i 63-kilosklassen i EM i bryting i Romania etter seier over Taleh Mammadov i semifinalen.

FINALEKLAR: Stig-André Berge etter OL-bronsen i Rio de Janeiro i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
FINALEKLAR: Stig-André Berge etter OL-bronsen i Rio de Janeiro i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nordmannen vant 5-2 over sin aserbajdsjanske motstander i semifinalen i Bucuresti. Tidligere fredag slo han ut armeneren Slavik Galstyan og hviterusseren Maksim Nehoda.

Berge skal møte russeren Stepan Marjanjan i finalen lørdag kveld. Der har han mulighet til å ta sin første internasjonale gullmedalje. Berge har tidligere vunnet EM-sølv, OL-bronse og VM-bronse i gresk-romersk bryting.

For Anders Rønningen i 55-kilosklassen ble det for tøft i semifinalen mot Florin Tita fra Romania. Han tapte knepent 4-5, men har fortsatt mulighet til å vinne bronse. Lørdag skal han ut i kamp mot tyske Fabian Bernhard Schmitt.

Rønningen tikk inn i turneringen i kvartfinalen og slo ungarske Jozsef Andrasi i sin første kamp.

Per Anders Kure og Oskar Marvik tapte begge sin første kamp i EM. Kure tapte åttedelsfinalen i 77-kilosklassen mot franske Evrik Nikoghosyan, Marvik tapte åttedelsfinalen i 130-kilosklassen mot bulgarske Miloslav Metodijev.

Da deres overmenn tapte i kvartfinalen forsvant håpet om rekvalifisering om bronse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer