BRILJERER: Sander Berge har gjort sine saker bra for belgiske Genk. Foto: NTB Scanpix
BRILJERER: Sander Berge har gjort sine saker bra for belgiske Genk. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fotball

Berge vekker oppsikt i Belgia: Kan knuse Flos norske overgangsrekord

Pryder storavis i dag sammen med Ronaldo. - Verdt 140 millioner kroner. 

(Dagbladet): Den belgiske storavisa Het Laatste Nieuws skriver torsdag at Monaco vil klaske 140 millioner kroner i bordet for Sander Berge. 19-åringen gikk fra Vålerenga til Genk i januar. En god vinter skal ha gjort at den franske storheten ønsker seg midtbanespilleren på Stade Louis i fyrstedømmet.

Skulle en sånn sum bli en realitet, vil det være tidenes dyreste fotballovergang med en nordmann involvert. Ifølge NTB har Tore André Flo rekorden da han gikk fra Chelsea til Rangers i 2000. Den gang kostet han skottene 131 millioner kroner.

- Berge har tatt steget fra Vålerenga til Genk på ypperste vis. Både i serien og i Europa League har han vært blant lagets beste spillere, skriver Het Laatste Nieuws.

På coveret

PÅ SPORTSCOVERET: Sander Berge figurerer i overskriftene i den belgiske avisa Het Laatste Nieuws i dag. Monaco skal være villig til å by 15 millioner euro for 19-åringen. 
PÅ SPORTSCOVERET: Sander Berge figurerer i overskriftene i den belgiske avisa Het Laatste Nieuws i dag. Monaco skal være villig til å by 15 millioner euro for 19-åringen.  Vis mer

Avisa er en såkalt fullformatavis, litt mindre enn det Aftenposten var i glansdagene. Dagens sportscover er delt i to: Øverst på sida feires Ronaldo og Real Madrid for at laget tok seg til finalen i Champions League på bekostning av Atletico Madrid i går kveld. Nederst på sida er det bilde av en smilende tenåring fra Norge. Tittel: «Monaco byr 15 millioner euro for Berge.»

Summen omtales som et monsterbud. Også VG erfarte onsdag at Monaco - som ble slått ut av Juventus i Champions League - har øynene rettet mot Berge.

19-åringen har gjort en kometkarriere. Han kom fra Asker til Vålerenga i 2015. Klubben skal ha avslått et tilbud fra Everton, før Genk angivelig la rundt 20 millioner kroner på bordet i januar.

Berge fikk sin landslagsdebut mot Nord-Irland 26. mars.

Full av lovord

Agent Mike Kjølø har ikke besvart Dagbladets henvendelse torsdag. Men Vålerenga-trener Ronny Deila, som fikk oppleve Berge på kloss hold i fjor høst, er full av lovord.

Til Dagbladet sier han:

- Han har hatt en fantastisk utvikling. Det er det som kjennetegner både Sander og Martin Ødegaard: De jobber hardt og er fantastiske gutter. De er ydmyke, lærevillige og ikke minst ambisiøse. Begge har et enormt potensial.

Deila fortsetter:

- Sander valgte i mine øyne et riktig nivå. Når de hentet ham for så mye penger, var det ikke for at han skulle sitte på benken. Jeg plasserer meg i hylekoret for de som bøyer seg i støvet for det han har gjort. Fysikken til Sander er helt spesiell. Og det ble gjort en bra jobb da han var i Vålerenga. Klubben skal være stolt av den jobben som ble gjort med Sander.

DEBUTANT: Sander Berge debuterte for A-landslaget mot Nord-Irland 26. mars. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
DEBUTANT: Sander Berge debuterte for A-landslaget mot Nord-Irland 26. mars. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Små ord

Da Dagbladet møtte Berge i slutten av mars - i forbindelse med landskampen mot Nord-Irland - snakket han i små bokstaver om sin egen utvikling i Genk:

- Det har vært en fin inngang. Jeg har fått spille mer og mer. Det er et lag som har levert godt over tid. Jeg kjenner rollen min i laget og trives både på og utenfor banen.

- Hvor mye bedre er du blitt siden du forlot Vålerenga?

- Det er vanskelig å svare på. Jeg føler jeg har tatt nye steg. Hverdagen er tøffere. Du spiller flere kamper på et høyere nivå. Både medspillere og motspillere er bedre.