Bergen betaler TV 2 100.000 for gullkamp

AaFK-Brann på storskjerm.

Bergen kommune punger ut med 100.000 kroner til TV 2 slik at bergenserne kan se Brann på storskjerm i bortekampen mot Aalesund 20. oktober.

Mediehuset TV 2 har inngått en avtale med Bergen kommune om visning av kampen, skriver bt.no.

TV 2 gir beløpet videre til demokratiseringsarbeidet for Burma, ved Raftostiftelsen, opplyser kanalen i en pressemelding.

Med minst ett poeng i kampen mot Aalesund vil Brann være seriemester for første gang siden 1963.

Branns kamp mot Lyn mandag ble vist på storskjerm på Festplassen i Bergen, men den gikk på gratiskanalen TV 2 Zebra. Kampen mot Aalesund går på betal-TV-kanalen TV 2 Sport, noe som gjorde storskjermvisning problematisk.

- Vi har funnet en løsning som ivaretar vår mulighet til å leve av å tilby fotball i framtiden. Dette er en framgangsmøte vi har avklart med våre nærmeste samarbeidspartnere, sier Glenn Uthaug i TV 2 Zebra.

(NTB)

GULLFEST PÅ STORSKJERM: TV 2 satte foten ned da Bergen kommune ønsket å vise en kamp som gikk på betal-TV gratis på storskjerm. Nå er partene kommet til enighet. Foto: SCANPIX
GULLFEST PÅ STORSKJERM: TV 2 satte foten ned da Bergen kommune ønsket å vise en kamp som gikk på betal-TV gratis på storskjerm. Nå er partene kommet til enighet. Foto: SCANPIX Vis mer