Bergen blir Norges søkerby til sykkel-VM

Valgt av Norges Cykleforbund.

Norges Cykleforbund (NCF) har valgt Bergen som norsk vertskapsby til den mulige søknaden om VM i landeveissykling i 2016.

Bergen kjempet mot Drammen og Stavanger i finalerunden om å bli vertskapsby. På forbundstinget vil NCF ta stilling til om Norge skal søke VM.

- Dette er en stor tillitserklæring til Bergen som arrangementsby, og vi gleder oss til den spennende prosessen med å sikre VM til Bergen og Norge i 2016, sier idrettsbyråd i Bergen, Gunnar Bakke (Frp), i en pressemelding.

Da Oslo arrangerte sykkel-VM i 1993, endte det med et underskudd på 12 millioner kroner, og forbundet slet med gjeld i mange år. En dyr velodrom og flere utenomsportslige programmer var hovedårsaken til den store regningen.

- Best mulighet
I en pressemelding skriver forbundet at styret i NCF har lagt kriteriene til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til grunn for evalueringen av hvilken by som er best egnet. NCF har også vært på befaringer og hatt møter med alle tre finalekandidatene.

«Begrunnelsen for valget er at NCF anser Bergen som den byen som har best mulighet til å vinne fram som vertskapsby i en internasjonal konkurranse og dermed gir Norge størst mulighet til å bli tildelt VM i 2016,» skriver forbundet.

Sentrum
Start og mål er planlagt å bli lagt til Festplassen i Bergen sentrum.

«Konseptet gir også et grunnlag for et godt sportslig arrangement og en folkefest da løypene i all hovedsak er lagt i og rundt Bergen sentrum,» mener NCF.

I 2013 skal UCI avgjøre hvem som får VM. I år arrangerte København sykkel-VM, mens nederlandske Limburg står som VM-arrangør neste år. Så følger italienske Firenze (2013), spanske Ponferrada (2014) og amerikanske Richmond (2015).

Thor Hushovd ble verdensmester på fellesstarten i Australia i fjor.

(NTB)