LEDIG STILLING: «Norges for tiden dårligste eliteserielag søker trener, sportssjef, daglig leder, banemester, et forsvar, stabil midtbane og spisser som scorer mål.» Faksimile: Bergensavisen 25. mai 2010
LEDIG STILLING: «Norges for tiden dårligste eliteserielag søker trener, sportssjef, daglig leder, banemester, et forsvar, stabil midtbane og spisser som scorer mål.» Faksimile: Bergensavisen 25. mai 2010Vis mer

- Bergen er veldig svart-hvitt. Spesielt når det gjelder Brann

Bergensavisen søker etter nye spillere og ledere.

|||
(Dagbladet): Brann forsøkte å løse den sportslige krisa ved å fjerne trener Steinar Nilsen.

Det ga ingen umiddelbar effekt, tvert imot scoret rødtrøyene to selvmål i løpet av de tolv første minuttene av bunnoppgjøret mot Hønefoss i går. Brann ramlet dermed under nedrykksstreken.

Bergensavisen, den ene av de to store avisene i byen, markerer den triste begivenheten med en helvsvart forside i dag. Midt på siden står en desperat stillingsannonse på vegne av fotballaget som kalles «Bergens stolthet» - i alle fall i medgang.

«Norges for tiden dårligste eliteserielag søker trener, sportssjef, daglig leder, banemester, et forsvar, stabil midtbane og spisser som scorer mål. Lønn: Som fortjent. Bill. mrk. KRISE»

- Mer enn fotball Steinar Nilsen ble i praksis både trener og sportssjef etter omorganiseringen i administrasjonen nylig. Lars Moldestad er bare midlertidig ansatt som daglig leder.

I tillegg søker altså avisa etter forsvar, midtbane og spisser på vegne av laget de følger i tykt og tynt. Kanskje merkelig at de ikke tok med keeper i «annonsen» etter Håkon Opdals monsterbrøler i går.

- Det er ikke ofte vi tar slike grep, men nå handler dette om mye mer enn fotball, sier ansvarlig redaktør i BA, Anders Nyland, til VG Nett.

Også i sportsredaksjonen er det tunge dager. For selv om det er nok å skrive om, skulle lokaljournalistene gjerne dekket oppturer.

- Det er travelt. Men alle som har vært sportsjournalist vet at det er lettest å jobbe når et lag vinner. Det var mye «gøyere» i 2007. Selv om vi er journalister, er vi født og oppvokst her, sier BA-sportsjournalist Tormod Bergersen til Dagbladet.

«Brannspillere ikke velkommen» Bergersen mener Bergen er Norges beste by å være i når det går bra. Men også den verste i motgang.

- Bergen er veldig svart-hvitt. Sånn er det med det meste her i byen, det er sånn vi er her. Og med Brann er det spesielt, sier han.

Som et eksempel nevner han en butikk BA har skrevet om, som har satt opp et skilt der alle ønskes velkommen. Alle unntatt Brann-spillere. Men mobbingen og sarkasmen er i ferd med å vike plassen for sorgen i fotball-Bergen.

- Det har vært mye sarkastisk humor før, men nå virker det som mange begynner å bli lei seg, sier Bergersen.

Han håper Brann nå klarer å skape en sterk klubbkultur, bredt forankret i klubben og med en klar tanke om hvordan man skal spille fotball.

- Men det spørs om de har tid til det. Dette er Bergen.

DAGBLADET I DAG: Slik ser de to første sportssidene i papirutgaven av Dagbladet ut. Faksimile: Dagbladet 25. mai 2010
DAGBLADET I DAG: Slik ser de to første sportssidene i papirutgaven av Dagbladet ut. Faksimile: Dagbladet 25. mai 2010 Vis mer