Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bergen i gullrus

BERGEN (Dagbladet): Nesten 4000 sprutgærne bergensere stormet banen i ellevill jubel da Ulrikens basketkjemper i går kveld vant den femte NM-finalen. Galskapen handet om det Brann og guttene som spiller med mindre baller, bare kan drømme om: Kongepokalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aller først ungjenter, men kanskje også en forkledd Brann-supporter på jakt etter trøst, gikk amok på vegne av Ulriken og seg sjøl i går.

Aldri før har så mange mennesker laget så mye show og høy stemning på en basketball-kamp i Norge som da Ulriken Eagles vant NM-gull. Og nesten alle kom fra Bergen - byen som er sulteforet på suksess, og kvalme av skuffelser på Stadion. Kjempene i Ulriken fikk gullmedaljene for 68- 55 i femte finalekamp mot Bærums Verk.

- Fantastisk

- Det største jeg har opplevd i basket, sier den største publikumsmagneten av dem alle, 17 år gamle Calix Black Ndiaye. Han snakker kav bergensk, og må sette sjøbein for å holde balansen når tusen lange jentearmer strekker seg mot ham etter medaljeutdelingen.

I dag hopper Bergens-pressen rett fra dommedagsprofetiene over Brann til hyllester av Ulriken.

- Et helt fantastisk publikum og en stemning som det ikke finnes maken til her i landet. Kanskje vil det bli avgjørende om jeg kommer tilbake til Bergen etter en sommertrening med NBA-klubben Milwaukee Bucks, sier den største stjerna, Pat Grabner, som er superamerikansk, men elsker å fiske i Norge.

Den andre amerikanske profilen, Michael Dailey (28), har Michael Jordan som forbilde, men ser ikke bort ifra at han vil satse videre med Ulriken i Bergen.

- Nå er det bare dette gullet som teller, sier han og kikker fornøyd på medaljen som henger rundt halsen. - Dette ble den største kampen jeg har spilt i mitt liv. Vi har mye å takke trener David Swan for, sier han.

- Absolutely crazy

David «what a fuck» Swan var for en sjelden gangs skyld på randen av taushet etter kampen:

- Det er vanskelig å finne ord for hvor stort dette er, sa han.

Før det løsnet - som vanlig:

- Vi har jobbet mot denne finalen i tre år. 20 gutter har satset alt for å bli best. Natt til i dag lå jeg våken til klokka 03.30. Tankene jobbet hele tida med hvordan vi skulle legge opp taktikken. Guttene gikk utpå for å kjempe i hvert eneste sekund og gjorde en fantastisk kamp. Det var «absolutely crazy» med nesten 4000 mennesker på tribunene.

Syng med oss

Stemningen ble skapt fra start av plateaktuelle og hjemmepatriotiske Baba Nation med Jan Erik de Lange Gullaksen i spissen. Det unge publikummet kunne neppe få bedre oppvarming før dommerne blåste i gang tidenes finalekamp.

Ulriken ledet 11- 2 til første «time-out». Da kom også den første pekefingeren fra dommerne til David Swan. Ved pause ledet hjemmelaget 41- 22. Etter sidebytte jobbet Ulriken for å få tida til å gå og kjempet en innbitt forsvarskamp.

Bærums Verk skal ha ros for at de aldri ga opp, men å be om time-out på 13 poeng i minus og 47 sekunder spilletid igjen, var kanskje i overkant.

Da kampen var slutt, eksploderte 3723 på tribunene.

- Jeg håper de kommer tilbake i oktober. Da starter vi på igjen, sier trener David Swan, like svett som spillerne.

EKSPLOSJON:</B> Bergensere elsker å bli best. Når det går dårlig med Brann, er det en solid trøst å juble for Ulriken Eagles, som vant NM-gull i basket i går.