Bergen og TV 2 krangler om festvisning

Vil vise neste kamp på storskjerm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bergen kommune har invitert til folkefest på Festplassen for å vise betal-tv-sendte Aalesund - Brann. Uten å spørre TV 2, melder bt.no.

Mandag kveld ble Brann - Lyn vist på en 50 kvadratmeter stor skjerm på Festplassen. TV 2 sendte kampen på gratiskanalen Zebra og arrangementet var klarert med TV 2 i forkant.

Da det viste seg at Brann må vente til neste kamp for kanskje å sikre seriegullet, inviterte kommunen til ny gullfest med tilsvarende opplegg lørdag 20. oktober.

Invitasjonen har fått TV 2 og Norges Fotballforbund (NFF) til å reagere.

- Det er ikke stor sannsynlighet for at en kamp som skal sendes på en betal-tv-kanal blir vist på en offentlig plass. Dette har ikke noe spesielt med Bergen å gjøre. Dette gjelder overalt, i alle byer og for alle klubber og arrangører, sier TV- og medieansvarlig i NFF Knut Kristvang til bt.no.

- Vi unner bergenserne folkefester når Brann gjør det bra, men dette er strengt talt et spørsmål om rettigheter og det kan man ikke tøyse med. Her er det åpenbart at noen har invitert til kakefest hos bakeren uten å snakke med snakke med bakeren først, sier informasjonssjef i TV 2 Marianne Røiseland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer