Bergen og TV 2 krangler om festvisning

Vil vise neste kamp på storskjerm.

Bergen kommune har invitert til folkefest på Festplassen for å vise betal-tv-sendte Aalesund - Brann. Uten å spørre TV 2, melder bt.no.

Mandag kveld ble Brann - Lyn vist på en 50 kvadratmeter stor skjerm på Festplassen. TV 2 sendte kampen på gratiskanalen Zebra og arrangementet var klarert med TV 2 i forkant.

Da det viste seg at Brann må vente til neste kamp for kanskje å sikre seriegullet, inviterte kommunen til ny gullfest med tilsvarende opplegg lørdag 20. oktober.

Invitasjonen har fått TV 2 og Norges Fotballforbund (NFF) til å reagere.

- Det er ikke stor sannsynlighet for at en kamp som skal sendes på en betal-tv-kanal blir vist på en offentlig plass. Dette har ikke noe spesielt med Bergen å gjøre. Dette gjelder overalt, i alle byer og for alle klubber og arrangører, sier TV- og medieansvarlig i NFF Knut Kristvang til bt.no.

- Vi unner bergenserne folkefester når Brann gjør det bra, men dette er strengt talt et spørsmål om rettigheter og det kan man ikke tøyse med. Her er det åpenbart at noen har invitert til kakefest hos bakeren uten å snakke med snakke med bakeren først, sier informasjonssjef i TV 2 Marianne Røiseland.

Hun er ikke imponert over Bergen kommunes fremgangsmåte og TV 2 har full støtte i Fotballforbundet.

- Dette burde vært klarert på forhånd. Det er ikke lagt opp til at slike kamper skal vises offentlig, det ligger litt i betal-tv-konseptet. Det er enklere på åpne kanaler, selv om dette også må godkjennes. Vi har ikke vært direkte inne i samtalene om dette i Bergen, men slik jeg forstår saken skulle visningen av Lyn-kampen på storskjerm være et engangstilfelle, påpeker Kristvang.

Rune Titlestad i Bergen kommune er fremdeles optimist med tanke på ny festforestilling:

- Det er klart at det vil være et folkekrav om folkefest foran neste kamp også. Vi får gå i dialog med TV 2 for å finne løsninger. Det tror jeg vi vil gjøre, og det har ikke vært noe avslag foreløpig, sier han.

(NTB)