Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bergen-profiler skjelver: - Dette er smerte for mange

Frykter Brann-katastrofe.

PROFILER: Brann må score minst ett mål mot Mjøndalen for å overleve i Tippeligaen. Bergen-profilene Davy Wathne, ordfører Trude Drevland og stjernekusk Vidar Hop forteller om sine forventninger til kampen. Foto: NTB Scanpix
PROFILER: Brann må score minst ett mål mot Mjøndalen for å overleve i Tippeligaen. Bergen-profilene Davy Wathne, ordfører Trude Drevland og stjernekusk Vidar Hop forteller om sine forventninger til kampen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mjøndalen - Brann fra kl. 19.

(Dagbladet): Bergen venter i spenning før den avgjørende kvalifiseringskampen mot Mjøndalen i kveld. Brann må score etter 1-1 på Brann stadion søndag.

Dagbladet har vært i kontakt med et utvalg profilerte bergensere. Dette er deres tanker om skjebnekvelden:

- Vi er preget, sier Bergen-ordfører Trude Drevland (H).

- Det gjør noe med selvfølelsen og stoltheten, sier TV 2-profil Davy Wathne.

- Alle bergensere er involvert, sier travkjendis og landschampions Vidar Hop, som sitter bak hesten Millgoer i 2. løp på Bjerke når kampen starter.

BRANN-FAN: Bergen-ordfører Trude Drevland er sikker på Brann-triumf før kveldens kamp. Her er hun med en annen fan: Statsminister Erna Solberg (H). 
 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BRANN-FAN: Bergen-ordfører Trude Drevland er sikker på Brann-triumf før kveldens kamp. Her er hun med en annen fan: Statsminister Erna Solberg (H). Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Brann spiller sin siste kamp for året i kveld. Kampen er også den viktigste. Tap betyr nedrykk til 1. divisjon. Seier betyr at laget spiller Tippeliga-fotball også neste år. Dagbladet har stilt de tre Bergen-kjendisene tre konkrete spørsmål:

1: - Hva betyr denne kvelden for Bergen by?

- Bergen som by er jo preget. Det er laget i vårt hjerte. Vi har mange merkevarer der Brann er en av de viktigste. Dette er smerte for mange. Som jeg har skrevet på Twitter i dag: Det hjelper ikke med kryssede fingre eller bønn. I dag må gutta blø for laget og drakten, sier Trude Drevland.

- Det har jo lenge vært utenkelig å se for seg Tippeligaen uten Brann. En by med en kvart million innbyggere bør ha et lag der. Det er en sjokkopplevelse for mange og det gjør noe med selvfølelsen og stoltheten. Denne kvelden betyr alt for fotballen i Bergen. Fotball er en av tingene som skaper tilhørighet. Møter du en bergenser i New York eller Thailand styrer samtalene raskt mot Brann, sier Davy Wathne.

- Kampen betyr utrolig mye for hele byen. Klubben er en institusjon. Alle bergensere er involvert i det som skjer rundt klubben, sier Vidar Hop.

PESIMIST: TV2-journalist og programleder Davy Wathne tror favorittlaget Brann ryker.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PESIMIST: TV2-journalist og programleder Davy Wathne tror favorittlaget Brann ryker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

2: - Hvor nervøs er du før kvelden?

- Jeg har opplevd Brann-nedrykk mange ganger før, men det var i en tid der vi aksepterte det. For meg har dette vært en overraskende smertefull prosess. Jeg har drømt mye, blant annet at Sogndal tok ledelsen (i siste Tippeliga-runde) mot Brann. Det var Håvard Flo som scoret målet, men han spiller jo ikke lenger. Etter den kampen har det bare vært lidelse, sier Wathne.

Wathne fortsetter:

- Det har vært en psykisk nedtur, men det blir tross alt 16 lag i Tippeligaen neste år uansett resultat i kveld. Jeg har sovet veldig dårlig de siste nettene. I natt våknet jeg klokka fire etter å ha sovet to timer. Jeg trodde jeg var forbi dette stadiet. Dette handler jo tross alt ikke om liv og død. Det er jo ikke sånn at noen er blitt rammet av forferdelig sykdom. Det overrasker meg at jeg reagerer slik, sier Wathne.

- Jo, jeg er nervøs. I kveld forventer jeg hard innsats, sier ordfører Drevland.

KUST OG BRANN-SUPPORTER: Vidar Hop er en av landets beste kusker. Bergenseren tror Brann klarer seg - men får ikke sett kampen fordi han selv skal på travbanen.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
KUST OG BRANN-SUPPORTER: Vidar Hop er en av landets beste kusker. Bergenseren tror Brann klarer seg - men får ikke sett kampen fordi han selv skal på travbanen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

- Jeg er nervøs, ja. Jeg synes laget spilte så dårlig i 2. omgang hjemme, at det er grunn til å være nervøs. Det var svakt å bare greie 1-1 i den kampen, sier Vidar Hop.

3: - Hvem taper duellen?

- Brann rykker ned. De har hele tiden hatt sjansen til å komme seg ut av denne knipa. Lag som Start og Haugesund har klart å redde seg selv. Det har ikke Brann klart, til tross for mange sjanser. Det sier alt, sier Wathne.

- Mjøndalen rykker selvfølgelig ned. Det er unaturlig på mange måter at Brann skal rykke ned. Vi trenger Brann i Tippeligaen, sier ordfører Drevland.

- Jeg må jo si Mjøndalen. Jeg mener at det er et stort pluss at Azar Karadas er klar til kampen. Og jeg håper at Marcus Pedersen slår til for det han er kjøpt inn for: Å score avgjørende mål, sier Vidar Hop.

Brann - Mjøndalen søndag endte 1-1. Dermed må Brann score mål i kveldens returoppgjør. Ved 0-0 er Mjøndalen vinnere på bortemålsregelen. Et uavgjortresultat som 2-2 eller mer gir Brann fornyet kontrakt i Tippeligaen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling