Bergens-invasjon på Norway Cup

Åsane Fotball er ikke redd for å sette rekorder. Bergens-klubben knaller til og sender over 250 spillere til verdens største fotballturnering.

250 spillere på 17 lag. Det er rekordtroppen Åsane Fotball stiller med under årets utgave av Norway Cup.

Aldri har så mange lag reist til Oslo for å spille fotball på Ekebergsletta. Den store horden satser på å vise seg fram både på og utenfor banen når startskuddet går 25.juli.

- Vi vil være synlige og vise at vi er mange, sier Victor Arne Høiland til Dagbladet. Han har hovedansvaret for den oransje gjengen som sendes over fjellet fra Bergen til Oslo.

Jubel på linja

Søskenparet Preben (10) og Robin (15) Vatne er to av spillerne som skal i aksjon for Åsane. De ser fram til fotballfest og massiv støtte fra sidelinja.

- Gøy at vi er så mange. Vi skal heie på hverandre slik at alle kommer langt i turneringen, sier storebror Robin, som har deltatt tre ganger tidligere. Lillebror Preben har sett seg lei på at Robin har vært med år etter år.

Bydelen på hodet

- Endelig er det min tur. Jeg har ventet mange år på dette. Det skal bli så gøy, forteller Preben. Han kan røpe at motstanderne ikke skal føle seg trygge når Åsane gjør inntog på sletta.

- Vi er gode og kan nå langt, skryter minstemann.

Koster 470 000

Hele Åsane Fotball har gjort en kraftig innsats for å samle inn penger til lagene. Nå er klubben i mål og kan meddele at det blir en kostbar affære å reise med så mange.

- Vi har jobbet siden i fjor høst for å få dette til. Det vil koste klubben 470 000 kroner for påmelding og det såkalte A-kortet som deltakerne må ha. Resten av pengene kommer gjennom sponsorer og dugnad, opplyser Høiland. Men det er ikke pengene som er viktigst denne gangen.

- Dette blir en stor opplevelse med mye spenning og nerver. Det er mye som kan skje. Noen vil kanskje finne seg sommerkjærester, humrer organisatoren.

MASSEMØNSTRING: Her ser du de fleste av de 250 spillerne Åsane sender til årets Norway Cup. Klubben stiller med 17 lag. Det er selvsagt ny rekord.