Bergensk regndans mot Deportivo

Et ekstremt forvandlet Brann rundspilte stjernene fra Spania.

BERGEN (Dagbladet.no): Brann - Deportivo La Coruna 2-0.

Det var et begredelig oppmøte på Stadion, torsdag kveld, da Brann tok imot Deportivo La Coruna til første runde i UEFA-cupen, hjemme i Bergen.

Dette la derimot ingen demper på kvelden, og det som ble en europeisk festaften av de sjeldne for rødtrøyene.

- Jeg er litt forbanna over at det ikke ble 3 eller 4-0, for da hadde vi snakket utgangspunkt. Men dette er uten tvil årsbeste, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde etter kampslutt.

Mjelde trodde nesten ikke det han så da Brann kontret Deportivo i senk gang etter gang.

- Vi hadde så mye muligheter at man må klype seg litt i armen. Jeg tror ikke de var forberedt på vårt direkte spill og overgangsspill, sier Mjelde.

Gnistrende Huseklepp

Erik Huseklepp brukte det spanske lagets forsvarere som rundingsbøyer gang på gang og Brann skal nok være glade for at det europeiske overgangsvinduet er stengt for nå.

UTKJEMPET: Deportivo-målvakt Daniel Aranzubia tabbet seg ut på det andre målet, men kunne ikke glede seg over mye av det lagkameratene fikk til foran ham heller. Brann var strålende i Bergen i kveld. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
UTKJEMPET: Deportivo-målvakt Daniel Aranzubia tabbet seg ut på det andre målet, men kunne ikke glede seg over mye av det lagkameratene fikk til foran ham heller. Brann var strålende i Bergen i kveld. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

- Jeg spiller en kanongod kamp, men er litt irritert på at jeg ikke scoret, sier Huseklepp etter kampen.

- Sjansene er gode for avansement, lager vi et mål der nede så ma de ha fire. Vi burde vunnet 4-0, men jeg blir ikke plaget av sjansesløseri så lenge vi vinner, sier Huseklepp.

Lysluggen viste virkelig at han var klar for de store oppgavene, og selv om avslutteregenskapene fremdeles er altfor svake, så vi konturene av det som på sikt kan bli en klassespiss for Brann på stadion i kveld.

- Tror du spanjolene hadde hørt om deg?

- Nei, men de har sikkert hørt om meg om 2 uker. Men da sier de sikkert at de skal la meg løpe,  for jeg scorer jo ikke uansett, gliser Huseklepp.

- Både Huseklepp og Austin  leverer på høyt internasjonalt nivå, fastslår Mons Ivar Mjelde.

Hull på byllen

Det var imidlertid en forsvarer som skulle få hull på byllen for Brann først i kveldens kamp.

Bergensk regndans mot Deportivo

Erlend Hanstveit skled elegant igjennom forsvaret til Deportivo og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å peke på straffemerket da trøya sto ut som et seil bak høyrebacken.

Midtstopper Olafur Örn Bjarnason stilte seg opp, jogget sakte mot ballen og satte ballen kontant opp i høyre kryss.

Et vakkert straffespark av islending og stadion eksploderte, en fullt fortjent ledelse til Brann etter 20 spilte minutter.

Huseklepp-show

Ikke lenge etter den første scoringen fikk Brann en gyllen mulighet til å øke til 2-0.

Igjen var Erik Huseklepp i sentrum av dramatikken, da han startet et raid på egen banehalvdel. Han rundet enn Deportivo-forsvarer, avventet litt og sendte Bjarnason alene med keeper, men denne gangen ville det seg ikke for midtstopperen og keeper reddet.

Drøyt 10 minutter før sidebytte driblet Huseklepp av en ny mann, men denne gangen avleverte han ballen til en mer skuddvillig herre.

Jan Gunnar Solli fikk god tid til å lade godfoten og smalt til fra 25 meter. Skuddet fikk en lei skru, men Deportivos keeper, Daniel Aranzubia, kan nok vente seg hard medfart i La Corunas aviser i morgen. Keeperen var innom ballen, men klarte ikke å forhindre at Solli sitt skudd fant veien til nettmaskene.

- Jeg traff veldig godt, merket det med en gang den forlot foten at keeper skulle få problemer, den flakket veldig, sier Solli.

Brann gikk dermed til pause med en fullt fortjent 2-0 ledelse.

Rett i angrep
Deportivos spillere hadde knapt nok fått summet seg etter pausen før Brann og Huseklepp var på ferde igjen.

Huseklepp mottok ballen fra Solli, holdt unna en Deportivo forsvarer, og avsluttet alene mot keeper, skrått på mål. Nok engang var lynspissen nærme, men denne gangen smalt ballen i stolpen.

Branns nye stjerneskudd, Rodolph ”Rudy” Austin spilte en meget solid kamp fra sin sentrale midtbaneposisjon og det var neppe noen som savnet kaptein Eirik Bakke i kveldens oppgjør.

Etter 50 minutter hadde unggutten et farlig skuddforsøk fra 16 meter, men ballen skled litt av foten og det endte utenfor.

Deportivo mer med

Midtveis i kampen fikk vi en relativt rolig periode på Stadion. Deportivo kom seg mer med i kampen og hadde et par farligheter mot Kenneth Udjus i Brann-målet.

Sørlendingen fremsto likevel meget rolig, og til tross for lite førstelagserfaring hittil i sesongen stod han en meget god kamp.

Deportivo våget etter hvert mer fremover og dette åpnet for raske kontringer fra Brann. Til tross for et par kvalifiserte forsøk fikk allikevel ikke Brann utnyttet dette til det fulle.

På overtid ble kveldens kanskje beste spiller, Erik Huseklepp, byttet ut og han mottok massiv jubel fra de oppmøtte.

Noen få minutter senere blåste dommeren av kampen, og dermed ble det både en fullt fortjent hyllest, og en fullt fortjent seier til Brann.

Et meget godt utgangspunkt for Brann før returoppgjøret i La Coruna.

- Alle som har sett denne kampen vet at de var heldige i dag, men det blir et rotterace der nede, fastslår Jan Gunnar Solli, som samtidig sa at interessen fra gamleklubben Odd er hyggelig, men helt uaktuelt å imøtekomme.

JUBELKVELD: Erik Huseklepp var en av de mest toneangivende på et forvandlet Brann-lag som viste noe helt annet enn vi er vant til fra Tippeligaen om dagen.
NUMMER EN: Erik Huseklepp og Olafur Örn Bjarnason omfavner hverandre etter sistnevntes skråsikre straffe til 1-0.