Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berger 4,1 sek. fra VM-bronse

Fikk sin tredje 4. plass.

(Dagbladet.no): En femte- eller sjetteplass hadde kanskje smakt bedre for Tore Berger på 15 km i VM i dag.

I stedet ble det en ny miss på pallen.


Russiske Ekaterina Iourieva var suveren med 20 blinker redd ned, hun vant over minuttet foran sølvvinner Martina Glagow.

Oksana Khvostenko, fra Ukraina, tok bronsen som Berger lengtet så voldsomt etter. Det skilte bare 4,1 sekunder ned til Berger.

Berger leverte en fantastisk spurt inn fra fjerde skyting, da lå hun på 5. plass. Men det holdt ikke til edelt metall.

Og dermed endte Lesja-jenta med en ny fjerdeplass, den tredje pall-glippen i VM. Både sprinten lørdag og jaktstarten søndag ble det fjerdeplasser.

- Det er litt kjedelig, men det er gode løp, sier Berger til NRK.

Hun var mest fornøyd med de to siste skytingene, som begge var fulle hus i den kraftige vinden. Hun pådro seg to tilleggsminutter på de to første skytingene, med én mindre hadde hun sikret seg en plass på pallen.

LEI AV FJERDEPLASSER: Tora Berger hadde en ny sjanse i dag, men det ble enda en bom på VM-medalje i Östersund. Foto: Scanpix
LEI AV FJERDEPLASSER: Tora Berger hadde en ny sjanse i dag, men det ble enda en bom på VM-medalje i Östersund. Foto: Scanpix Vis mer

Den fenomentale spurten inn mot mål forklarer hun med med avsmak på nettopp fjerdeplasser.

- Jeg hadde lyst på medalje, jeg måtte bare gå alt jeg kunne. Det kjentes tungt ut, men tydeligvis var det enda tyngre for dem andre, sier Berger.

Berger får trøst av skiskyttervennine Ann Kristin Flatland, som havnet på 12. plass. Rogstad ble nest beste norske jente med 10. plass. Begge to bommet to ganger.

- Det er utrolig synd på Tora, at hun fikk nok en fjerdeplass, sier Flatland.

image: Berger 4,1 sek. fra VM-bronse
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media