IKKE HELT TIL TOPPS: Tora Berger har hatt en fantastisk sesong, men måtte nøye seg med en tredjeplass i dag.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
IKKE HELT TIL TOPPS: Tora Berger har hatt en fantastisk sesong, men måtte nøye seg med en tredjeplass i dag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Berger bommet bare én gang - måtte likevel se seg slått

Domracheva overlegen i sporet.

(Dagbladet): Tora Berger har allerede avgjort verdenscupen i skiskyting etter en fantastisk sesong. I dag var det normaldistanse i Sotsji, og med seier ville hun også vinne distansecupen i øvelsen.

Berger ligger også an til sammenlagtseieren i de fire andre distansecupene som inkluderer nasjonscupen. Det har ingen klart før henne, ifølge NRK.

Tora Berger leverte nok et godt løp, og fikk bare én bom totalt på fire skytinger. Tora Berger gikk inn til en soleklar ledelse på tiden 46:32.0 på 15-kilometeren, men det var flere sterke løpere som fortsatt var ute i løypa.

- Et superløp igjen, men det er ikke godt å si hva det holder til, sa Andreas Stabrun Smith da Tora Berger gikk i mål.

Senere skulle det vise seg at det ikke holdt til å vinne løpet. Olga Zaitseva gikk i mål 12 sekunder foran Berger, men heller ikke hun gikk til topps. Darya Domracheva gikk som vanlig som en vind i sporet, og når hun i tillegg hadde fininnstilt siktet, ble hun vrien å gjøre noe med for de øvrige.

Til tross for to bom på siste skyting var hun overlegen i mål, hele 34 sekunder foran Olga Zaitseva.

Ann Kristian Flatland bommet to ganger, og gikk i mål tre og et halvt minutt bak Berger. Hilde Fenne kom i mål en snaut sekund bak Flatland mens Tiril Eckhoff fikk hele seks bom, og var snaut 6 minutter bak Berger i mål.