Berger EM-plassen

Strekk i låret ikke alvorlig for Norges EM-joker.

(Dagbladet.no:) Christian Berge pådro seg en strekkskade i låret da Norge møtte Island til VM-oppkjøringskamp søndag. Onsdag ble skaden sjekket på Rosenborgklinikken i Trondheim, og beskjeden Berge fikk etter sjekken var gledelig for mannen som har kjempet seg tilbake i topphåndballen fra kreftsykdom:

- Du rekker EM!

- Må være 100%

Europamesterskapet i Sveits begynner torsdag 26.januar, og Norge spiller sin første kamp mot Russland på åpningsdagen.

Landslagstrener Gunnar Pettersen har tidligere gjort det klart for Dagbladet.no at man ikke blir tatt ut i EM-troppen uten å være i 100% stand.

Likevel ble Berge med i den foreløpig 18 mann store troppen som Gunnar Pettersen skal vrake to spillere fra etter treningskampene mot Spania i helga.

Kan bli joker

Det har lenge vært uklart om Christian Berge er tilbake i godt gammelt slag etter comebacket, og da han måtte ut med skade mot Island, ble han som alle andre ennå mer usikker.

- Jeg fryktet det verste da det slo til under Island-kampen, men det skal kun være en liten muskelbrist som gjør at jeg blir klar til EM, sier Berge til Adresseavisen i dag.

Dermed er han iallfall friskmeldt, og det er bare håndballformen som avgjør om en av Norges beste spillere blir tatt med i EM-troppen.

I Sveits kan Berge bli en joker for Norge, men selv er han fornuftig nok mest opptatt av lagets innsats.

- Det viktigste er at vi tar to poeng i hver kamp, sa Berge til Dagbladet.no i forrige uke.

SMERTEFULLT: Christian Berge (midten) fikk en smell i låret mot Island under Umbro Cup søndag. I dag ble han friskmeldt med tanke på EM, noe Gunnar Pettersen (t.v.) nok setter pris på.