Berger er tidenes norske skiskytterdronning

Unnskyldte seg til Liv Grete Poirée etter å ha tatt over tronen.

POPULÆR: Tora Berger blir gratulert av fans etter seieren 10 km jaktstart i VM i skiskyting i Nove Mesto  i dag.
Foto: NTB scanpix
POPULÆR: Tora Berger blir gratulert av fans etter seieren 10 km jaktstart i VM i skiskyting i Nove Mesto i dag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

VM-gulløpet på jaktstart i dag, hennes første medalje i øvelsen noensinne, sendte lesjingen for alltid forbi forbildet Liv Grete Poiree (39).

OL- og seksdobbelt verdensmester Berger suste inn til sesongens sjuende seier i Tsjekkia. Det var også karrierens 23. triumf, VM-medalje nummer 15 og mesterskapsmedalje nummer 16.

Tora Berger leder nå sesongmålet, verdenscupen sammenlagt, med et lite hav av poeng (237 ned til toer Darja Domratsjeva).

Poirees 22 verdenscupseirer er for lengst historie. Det eneste NRK-eksperten leder på Berger i nå er antall individuelle VM-gull (seks mot tre).

- Jeg har unnskyldt meg til Liv Grete. Det er stas å ha gått forbi henne, men jeg håper det snart kommer noen unge jenter opp og slår meg lett, sa gulljenta framfor noen i VM hittil etter seier også i blandet stafett sist torsdag.

Norsk suksess Jaktstarten søndag så tidlig ut til å bli alt annet enn en norsk suksesshistorie. To liggende bomskudd og ett stående virket å ha fjernet gullsjansen.

- Jeg skal innrømme at jeg ikke trodde på gull etter tre bomskudd, iallfall da jeg gikk ut etter tredje skyting. Da så jeg ikke lenger muligheten til seier, men kanskje en medalje, sa Tora Berger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer