Berger fikk Sapporo-billett

Og Northug får gå sprint.

(Dagbladet.no): Skiskytteren Lars Berger får sjansen i ski-VM i Japan, selv om han ikke har vist like god langrennsform som i fjor.

Også Ole Einar Bjørndalen går inn på VM-laget i langrenn, som ble tatt ut av skiforbundet på Gardermoen i ettermiddag.

Ikke så rart, i og med at Bjørndalen vant skøyterennet han stilte opp i v-cupen i langrenn i Galliväre tidlig i sesongen.

Både Berger og Bjørndalen er aktuelle til 15 km skøyting i VM, pluss stafettetapper.

Ifølge NTB har følgende løpere fått klarsignal til enkelte av distansene i VM:

• Petter Northug og Tor Arne Hetland er den norske duoen på lagsprinten i fri teknikk. Odd-Bjørn Hjelmeset, Jens Arne Svartedal, Eldar Rønning og Hetland skal gå klassisk sprint.  I tillegg har Northug, Simen Østensen og Frode Estil fått tillit på dobbel jaktstart.

• Marit Bjørgen får nok gå det hun ønsker, og i dag ble det klart at VM-dronningen, Astrid U. Jacobsen og Ella Gjømle deltar på klassisk sprint.

17 løpere ble tatt ut i dag, elleve menn og seks kvinner. Troppen kan øke med ytterligere tre utøvere etter helgas v-cuprenn.

SKØYTESPESIALIST: Lars Berger er én av to skiskyttere i den norske langrennstroppen til VM. Foto: Scanpix
SKØYTESPESIALIST: Lars Berger er én av to skiskyttere i den norske langrennstroppen til VM. Foto: Scanpix Vis mer

Kunne tatt med én til

Sportssjef Åge Skinstad valgte å ta ut 11 herreløpere i stedet for å fylle opp troppen med en ekstra unggutt.

I utgangspunktet kunne han ha sendt 12 løpere.

– Vi har gode løpere som vi forventer oss mye av i framtida som ikke kom innenfor denne gangen. Jeg er sikker på at de får sjansen til å markere seg senere. De unge som ikke kom med denne gangen har svært god tid på seg, sier Skinstad til NTB.

En av dem som ikke kom med var sprinteren Ola Vigen Hattestad. Han vant den klassiske sprinten i NM, men fikk ikke muligheten til å dra til Sapporo. 

- Men han blir påmeldt og har sjansen til å komme inn på sprintlaget i tilfelle sykdom.

Andre unggutter som Øystein Pettersen og Roger Aa Djupvik har også presentert seg i løpet av sesongen, men ble veid og funnet for lett denne gangen.

Berger fikk Sapporo-billett