Berger fikk tårer i øynene av lagvenninnens kjempeløp

Ikke så opptatt av egen andreplass i Kollen.

NY STJERNE? Fanny Welle-Strand Horn fikk sitt gjennombrudd i topp ti i skiskyting i Holmenkollen i dag.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
NY STJERNE? Fanny Welle-Strand Horn fikk sitt gjennombrudd i topp ti i skiskyting i Holmenkollen i dag. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Fanny Welle-Strand Horn gikk sitt livs løp i Holmenkollen i dag, og gikk inn til niendeplass på sesongens siste sprint.

Med to fulle hus og god fart i sporet imponerte jenta som fylte 23 år 8. mars, og knuste sin tidligere bestenotering i verdenscupen, en 24. plass.

I mål sto en noe mer merittert løper og ble rørt av ungjentas prestasjon.

- Det var kjempeartig, så jeg fikk tårer i øynene. Jeg gikk bra jeg, men det er kjempeartig når vi får opp nye løpere, sier Tora Berger til NRK.

- All ære til Fanny, hun har jobbet så bra det siste mesterskapet og i denne sesongen, så det er en jente vi vil bli bedre kjent med framover, sier hun.

Berger selv tok en knallsterk andreplass i løpet, til tross for en strafferunde. Fra siste skyting og inn var det et superløp av Magdalena Neuner som sto i veien for seieren.

- Jeg er veldig overrasket, men jeg vant og det er jeg fornøyd med, sier Neuner, som til slutt vant med 31,3 sekunder på Tora Berger.

NUMMER TO: Tora Berger.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
NUMMER TO: Tora Berger. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

- Hun har gått bra, men det ser ut som om jeg er nærmere henne enn jeg var forrige vinter, så det er bra, sier Berger.

Lykkelig Horn
Fanny Welle-Strand Horn ble altså nest beste norske i Holmenkollen, og det gir Oslo-jenta grunn til å glise.

- Jeg var litt usikker på farten da jeg gikk der alene mot slutten, men det var bare å henge seg på. Jeg gjennomførte sånn jeg har gjort i det siste. Det eneste jeg kunne gjøre var å få ned de skuddene, det siste var kanskje litt kjapt, men det gikk inn, sier hun til NRK.

- Det er gøy med Holmenkollen, det er lenge siden jeg har gått her. Hvis det blir topp ti er det kjempegøy, dette var et perfekt løp og plasseringen vil bare gjøre det enda bedre, sier Welle-Strand Horn.

- Hva gjør det med motivasjonen?

- Man får jo lyst til å gå videre. Vi trenger jenter, og jeg syns laginnsatsen i dag var kjempebra. Jaktstarten blir bare moro, jeg håper det kommer mye folk, sier hun.

Bedre skyting enn gåing
Daria Domratsjeva fra Hviterussland ble nummer tre, mens Ann-Kristin Aafedt Flatland ble tredje beste norske kvinne på 12. plass med to fulle hus.

- Jeg er fornøyd med skytinga, det er jeg. Fysisk er det langt fra der jeg var rett etter jul, men sånn er det nå, og jeg får ikke gjort så mye med det, sier hun til NRK.

- Skytinga er den største framgangen fra VM, så det tar jeg med meg, sier hun.

VANT SUVERENT: Magdalena Neuner fra Tyskland.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VANT SUVERENT: Magdalena Neuner fra Tyskland. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Synnøve Solemdal ble nummer 44, Tiril Eckhoff ble nummer 50, Bente Landheim nummer 55.

Fortsatt åpen verdenscup
Dagens 7,5 kilometer legger grunnlaget for lørdagens jaktstart. Berger ble nummer to i sprintcupen sammenlagt bak Neuner.

I verdenscupen kastet toppduoen Kaisa Mäkäräinen (nr. 19) og Helena Ekholm (38.-plass) bort verdifulle poeng.

Berger ligger som nummer fire og halverte ifølge NTB forspranget til ledende Mäkäräinen torsdag.

Differansen er bare 32 poeng med to renn igjen av sesongen.