SUVEREN SEIER: Tora Berger var overlegen i NM. Her er hun under et renn i Russland nylig. Foto: AFP PHOTO/NATALIA KOLESNIKOVA/NTB scanpix
SUVEREN SEIER: Tora Berger var overlegen i NM. Her er hun under et renn i Russland nylig. Foto: AFP PHOTO/NATALIA KOLESNIKOVA/NTB scanpixVis mer

Berger gikk inn til suverent NM-gull på hjemmebane

- Det motiverte meg å gå her.

Tora Berger gikk inn til et suverent gull på onsdagens normaldistanse i skiskytter-NM på Dombås.

32-åringen tok ut det siste etter en lang sesong og vant med 47,1 sekunder ned til Jori Mørkve på annenplass. Birgitte Røksund tok bronsen. Berger hadde fire bom, men gjorde opp for tilleggsminuttene ved å være rask i langrennssporet.

- Det er ekstra artig å gå NM på hjemmebane. Det motiverte meg, sa Berger til NRK etter seieren.

Berger har tidligere i sesongen vunnet den totale verdenscupen, sprintcupen, fellesstartcupen, normaldistansecupen og jaktstartcupen. I tillegg ble det fire VM-gull i Tsjekkia. Hun innrømmer at kroppen merker hardkjøret.

- Jeg er sliten nå. Det har vært en fantastisk sesong med mange fine øyeblikk. Nå blir det snart godt med en pause, sier Berger.

I herreklassen ble Vegard Bjørn Gjermundshaug norgesmester. Han var 6,9 sekunder foran Lars Helge Birkeland. Bronsen gikk til Dag Erik Kokkin.

(NTB)