Berger hadde to kneskader

Funnet på operasjonsbordet.

SLET MED SMERTER: Det sto dårlig til med Lars Bergers kne denne sesongen. Nå er skiskytteren operert. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
SLET MED SMERTER: Det sto dårlig til med Lars Bergers kne denne sesongen. Nå er skiskytteren operert. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

Nærmere en måned på krykker venter Lars Berger (31) etter at skiskytteren ble operert for en skade i kneet i går.

Under operasjonen ble det klart at skaden, som har plaget Berger hele sesongen, var noe annerledes enn man trodde på forhånd.

- Bruskskaden var mindre enn fryktet, men vi fant også ut at han hadde en meniskskade som var mer alvorlig enn vi trodde, sier landslagslege Lars Kolsrud til NRK.

Perioden på krykker vil neppe hemme Lars Berger i forberedelsene til neste sesong - selv om skiskytterne starter grunntreningen allerede på vårparten. Han går selvsagt glipp av skiskytter-NM i Bardufoss 30. mars til 3. april.

Berger vant ett verdenscuprenn i sesongen som nettopp ble avsluttet. Det skjedde på sprint i tyske Ruhpolding 14. januar. Seieren var lesjingens sjette i karrieren.

Flere skiskyttere sliter med knærne, deriblant lillesøster Tora Berger og årets mestvinnende utøver, Emil Hegle Svendsen.

(NTB)