Berger hyller Neuners superløp

Innfridde favorittstempelet på hjemmebane.

I EGEN KLASSE: Magdalena Neuner leverte et prikkfritt løp og tok et suverent VM-gull til ellevill jubel på hjemmebane i Ruhpolding.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Dalder
I EGEN KLASSE: Magdalena Neuner leverte et prikkfritt løp og tok et suverent VM-gull til ellevill jubel på hjemmebane i Ruhpolding.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael DalderVis mer

RUHPOLDING/OSLO (Dagbladet): Magdalena Neuner ankom VM i Ruhpolding med en skiskyttergal nasjons forventninger hvilende på sine 24 år gamle skuldre og en uttalt målsetting om medalje på samtlige øvelser.

Etter to av seks konkurranser holder hun fortsatt det ambisiøse skjemaet. Hadde det ikke vært for Arnd Pfeiffer, hadde hun stått med to gullmedaljer rundt halsen allerede.

Sprinten hun leverte på lørdag var tilnærmet det perfekte løp: Med rakettfart i sporet og perfekt skyting på standplass, var det bare hviterussiske Daria Domratsjeva som var i nærheten av å gi henne kamp om seieren. For eksempel var ukrainske Vita Semerenko på bronseplass hele 37,6 sekunder etter den suverene vinneren.

- Det var voldsomt bra. Men hun fikk det nok litt på slutten, hun også, da hun tapte litt til Domratsjeva. Kanskje hun ble litt sliten i dag og får merke det i morgen. Men hun er en luring, så jeg er redd hun er like sterk, sier en imponert Tora Berger til Dagbladet.

Bevarer roen Neuners største bragd er likevel kanskje at hun er i stand til å takle det umenneskelige forventningspresset uten å gi avkall på sitt sedvanlige smil og vinnende vesen.

I stedet koser hun seg i sitt siste mesterskap før hun legger opp, så altfor tidlig. Det er nemlig ikke tvil om at skiskyttersporten vil miste sin største attraksjon når Neuner setter punktum etter sesongen.

HYLLER NEUNER: Tora Berger var mektig imponert over Magdalena Neuner, men ikke så imponert over seg selv.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HYLLER NEUNER: Tora Berger var mektig imponert over Magdalena Neuner, men ikke så imponert over seg selv.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Jeg føler ikke noe press. I stedet forsøker jeg bare å nyte det, sier Neuner til NRK.

Én bom for mye Berger var også blant forhåndsfavorittene, men et bomskudd på stående viste seg å bli for kostbart til å kjempe om tredjeplassen. I stedet ble Norges største håp nummer seks.

- Da jeg bommet, skjønte jeg at det var lite håp. Jeg er ikke kjempeskuffet, men hadde selvfølgelig håpet å prestere bedre enn dette. Det er ikke kjempegærent heller, men sånn som det var i dag, er én bom altfor mye.

Søndag er det jaktstart, og da må Berger hente inn 52 sekunder på Neuner skal det bli gullkamp.

- Jeg skal gjøre mitt eget løp i morgen, og gjennomføre litt bedre på standplass enn jeg gjorde i dag. Så får vi se hva det holder til, sier hun.

- Det er ikke langt opp til bronseplassen (15 sekunder), i hvert fall?

- Jeg tenker ikke på resultatet før start. Det kommer automatisk når jeg går i mål, så det tenker jeg ikke på nå. OK, det er mulig jeg tenker på det under sisterunden, sier Berger med et smil.

Elise Ringen ble nest beste nordmann med en gledelig 14.-plass. Synnøve Solemdal klarte derimot ikke følge opp suksessen fra mixed-stafetten og ble nummer 32 med hele fire strafferunder. Bente Landheim får også gå jaktstarten etter sin 46.-plass.