Berger nekter å legge ned våpenet

Vil ikke satse kun på langrenn.

Lars Berger trøbler på standplass, men nekter å gi opp skiskytingen til fordel for langrenn.

27-åringen fra Lesja er en racer i sporet, men på standplass blir det mye grums. Hele 10 av de 30 første skuddene i VM endte med bom. Treffprosent: 67.

- I snitt er det ikke veldig bra, nei. Jeg skyter bra på trening, men har trøbbel med å få det ut i renn. Jeg føler selv at jeg gradvis blir en bedre skytter, sier Lars Berger til Aftenposten.

For et par år siden vurderte Berger å droppe skiskyting til fordel for langrenn. Men Lesja-kjempen nekter å gi opp.

- Jeg er sikker på at jeg kan komme dit Ole Einar Bjørndalen og Halvard Hanevold er nå. Jeg kan lære meg det. I denne sporten skyter du bedre og bedre jo eldre du er, mener Berger.

- Skiskyting er forferdelig vanskelig. Du står der med høy puls og massivt press mens naturen og nervene river i deg. Å mestre den utfordringen og samtidig gå raskt på ski, er helt rått. Den er den følelsen jeg jakter på, sier Berger til Aftenposten.

(NTB)

BEST UTEN BØRSE? Lars Berger har styrken i sporet, men vil ikke droppe skiskyting for å satse fullt på langrenn. Foto: Scanpix
BEST UTEN BØRSE? Lars Berger har styrken i sporet, men vil ikke droppe skiskyting for å satse fullt på langrenn. Foto: Scanpix Vis mer