Berger og Bø lekte seg til NM-gull

Tora vant med nesten tre minutter.

SUVEREN: Tora Berger slo sølvvinner Synnøve Solemdal med to minutter og 44 sekunder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SUVEREN: Tora Berger slo sølvvinner Synnøve Solemdal med to minutter og 44 sekunder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Storfavorittene Tora Berger og Tarjei Bø sikret suverene NM-gull på normaldistansene i skiskytter-NM onsdag. Begge var i en klasse for seg.

Berger gikk solid i sporet, og på standplass plukket hun 19 av 20 blinker. Det gjorde at hun slo sølvvinner Synnøve Solemdal med 2.44 minutter. Solemdal hadde fire bom.

Ane Skrove Nossum fra Stiklestad gikk inn til bronsen i kvinneklassen, men hun var over tre minutter bak Berger i mål.

INNFRIDDE FAVORITTSTEMPELET: Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen stilte ikke til start, og da fikk Tarjei Bø en grei jobb å sikre gullet. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
INNFRIDDE FAVORITTSTEMPELET: Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen stilte ikke til start, og da fikk Tarjei Bø en grei jobb å sikre gullet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

I klassen for menn var Tarjei Bø nesten like overlegen som Tora Berger var det i kvinneklassen. Han pådro seg to bom underveis, men gikk i mål med en margin på 1.45 minutt til Dag Erik Kokkin på sølvplass. Bronsen gikk til Nord Lands Rune Brattsveen. Han var vel to og et halv minutt bak Tarjei Bø og pådro seg tre bom underveis.

Verken Emil Hegle Svendsen eller Ole Einar Bjørndalen stilte til start i den litt amputerte herreklassen.

(NTB)