Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berger og Solemdal sikret dobbelt norsk på fellesstarten i Oberhof

Berger tok sesongens første seier.

DOBBELTSEIER: Tora Berger og Synnøve Solemdal sikret norsk dobbeltseier på fellesstarten i Oberhof søndag. Tora Berger tok sin 28. verdenscupseier. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
DOBBELTSEIER: Tora Berger og Synnøve Solemdal sikret norsk dobbeltseier på fellesstarten i Oberhof søndag. Tora Berger tok sin 28. verdenscupseier. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Vis mer

(Dagbladet): På gårsdagens jaktstart gikk Tora Berger og Synnøve Solemdal på en fjerde- og tredjeplass.

I dag kunne de ta stegene opp og sikre norsk dobbeltseier på fellesstarten i tyske Oberhof.

Tora Berger tok sin 28. verdenscupseier, og sesongens første.

- Det beste med denne seieren er at jeg begynner å treffe blinken igjen. Jeg følte for første gang denne sesongen at jeg hadde brukbar kontroll på skytingen. Nå er jeg der jeg skal være, sa Tora Berger til NTB.

Spenning Tora Berger bommet på første skyting, men med god fart i sporet og solid skyting kom hun seg tilbake i teten. Da det var klart for siste skyting var det fire jenter det sto om:

Darya Domracheva, Kaisa Makarainen, Synnøve Solemdal og Berger.

De to førstnevnte bommet en gang hver, mens de to norske viste killerinstinktet og feide ned alle blinkene. På «Tora-spesial»- vis, selvfølgelig.

Solemdal og Berger gikk sammen ut, men skiskytterdronninga dro tidlig ifra Solemdal i sporet. Solemdal fikk heller konkurranse av Domracheva, som til slutt endte fire tideler bak den norske jenta.

Tiril Eckhoff ble nummer 12, Elise Ringen nummer 16 og Ann Kristin Aafedt Flatland nummer 25.