Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berger sviktet på standplass i sesongåpningen

6.-plass på storfavoritten.

BOM: Tora Berger bommet tre ganger under sesongåpningen på Sjusjøen. Dermed holdt det bare til en sjetteplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BOM: Tora Berger bommet tre ganger under sesongåpningen på Sjusjøen. Dermed holdt det bare til en sjetteplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Tre bom på liggende ble for mye, og Tora Berger måtte nøye seg med 6.-plass på sprinten under sesongåpningen i skiskyting lørdag.

Andrea Henkel fra Tyskland skjøt en bom og vant på tiden 21.34,8. Franske Marie Dorin-Habert fikk også én bom og tok 2.-plassen. Hun var 27,5 sekunder bak suverene Henkel i mål.

Ann Kristin Flatland ble beste norske på 3.-plass. Hun noterte én bom og fikk tiden 22.04,4. Et tidel bak Flatland kom Tiril Kampenhaug Eckhoff. Hun fikk også én bom.

- Et bra løp. Det ble en én bom og jeg gikk bra i sporet. Jeg er mest fornøyd med at jeg klarte å tvinge ned fem treff på stående. På den siste runden gikk jeg på en liten smell, sa Flatland til NRK.

Favoritt Etter den strålende fjorårssesongen var Tora Berger den store favoritten på forhånd. Men tre bom på liggende ble skjebnesvangert. Det hjalp ikke med en skikkelig «Tora Berger spesial» og fem rett ned på stående.

Berger måtte nøye seg med 6.-plass.

Etterpå ble selvsagt den svake serien på liggende et tema for veteranen.

- Jeg er for ivrig i starten. Det var skikkelig artig å komme i gang, og jeg klarte ikke å roe meg ned inn mot standplass på liggende. Kanskje greit at det ble slik. Nå må jeg skjerpe meg til søndag. Nå har jeg lært hvordan jeg ikke skal gjøre det, sa Berger.

Tok seg sammen Berger fikk til en god avslutning.

- Jeg har en god egenskap i at jeg er i stand til å ta meg sammen til den stående skytingen. Den siste runden inn mot mål gikk bra. Jeg ville gjøre det skikkelig inn mot mål. Fysisk fungerte det bra, sa Berger.

Søndag er det fellesstart på Sjusjøen.

(NTB)