Bergersen-avtale snart i boks

- Er enig om sluttpakke og det praktiske.

ENIGE: Tonen mellom Lyn-ledelsen, her ved Erik Langerud (t.v.), og Kent Bergersen er neppe like hjertelig som den var da Bergersen ble ansatt som Lyn-trener i fjor, men nå nærmer de seg ihvertfall enighet om en sluttpakke.Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
ENIGE: Tonen mellom Lyn-ledelsen, her ved Erik Langerud (t.v.), og Kent Bergersen er neppe like hjertelig som den var da Bergersen ble ansatt som Lyn-trener i fjor, men nå nærmer de seg ihvertfall enighet om en sluttpakke.Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Lyn er enig med Kent Bergersen om det praktiske rundt trenerens avgang i klubben, men Bergersen er ansatt inntil klubben har kommet opp med garantier som den sparkede treneren kan godta.

- Vi er enig om sluttpakke og det praktiske, men Kent er ansatt til en garanti for sluttpakken er på plass, sier Lyn-direktør Erik Langerud til NTB.

Lyn ønsker ikke at Bergersen fortsetter som trener i Oslo-laget, men «Kenta» har selv dukket opp på treningsfeltet og fylt sine forpliktelser overfor Lyn inntil en sluttavtale er spikret.

Lyn er soleklar tabelljumbo med 12 poeng etter 19 kamper. Mandag venter Brann på hjemmebane.

Krever fristilling av Guastavino
Det er heller ikke bare sportslig katastrofe i hovedstaden. De økonomiske vanskelighetene klubben befinner seg i har ført til ryddesalg av spillere. Går det som fotballagent Terje Liverød krever, vil ikke Lyn sitte igjen med en eneste krone for det kanskje heteste salgsobjektet, Diego Guastavino.

I et brev til klubben krever Liverød at Lyn fristiller Guastavino fra kontrakten med umiddelbar virkning.

— Slik det nå er så holder klubben spilleren som et slags gissel, forlanger betydelig summer for ham, og håper å selge ham. Lykkes det ikke, eller dersom spilleren selv ikke ønsker det, så risikerer han å bli sittende 2. september uten betalinger og uten klubb. Dette er verken juridisk eller moralsk riktig. Heving av kontrakten må derfor forseres, skriver Liverød i et brev til Lyn.

Han ber om at partene møtes på Ullevaal stadion mandag 3. august for å avklare saken.

Ikke aktuelt

— Det er ikke aktuelt å fristille Diego fra kontrakten, sier Lyn-direktør Erik Langerud til NTB.
Guastavino har kontrakt med Lyn ut året, men Oslo-klubben ønsker å selge spilleren snarest mulig. Uruguayaneren har allerede takket nei til et tilbud fra Brann, og er også ønsket av Rosenborg.

Problemet for spilleren er at han mister både sign on-fee fra ny klubb samt en kommende betaling fra Lyn 31. august om han blir solgt i sommer.

TRUER LYN: Agent Terje Liverød krever at Lyn fristiller Diego Guastavino fra kontrakten med Lyn.Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TRUER LYN: Agent Terje Liverød krever at Lyn fristiller Diego Guastavino fra kontrakten med Lyn.Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Spesielt trusselen om at Guastavino må spille på 2.-laget i 2. divisjon får Liverød til å reagere.

— Det er slik at det å bruke dette som en trussel og pressmiddel for å presse spilleren inn i en uønsket situasjon er ulovlig. På dette grunnlag kan ikke bare kontrakten heves, men det ville i tillegg vært grunnlag for å kunne stevne klubben og klubbledelsen, sier Liverød til NTB.

Ikke grunnlag
Guastavino har krav på å få utbetalt en større sum fra Lyn 31. august. Dersom spilleren bryter kontrakten med Oslo-laget har han likevel trolig rett til å få utbetalt beløpet.

Lyn har ikke kunnet gi spilleren noen garantier for at lønn og bonus blir utbetalt i henhold til kontrakten.

— Jeg har ikke lest det Liverød har skrevet, men Lyn har oppfylt alle forpliktelsene overfor Diego, og jeg skjønner ikke grunnlaget for å heve kontrakten. Derimot er det høyaktuelt å selge ham, sier Langerud.

Han avviser at Lyn er i samtaler med Rosenborg om en overgang for uruguayaneren.

(NTB)

TIL SALGS: Lyn vil gjerne selge Diego Guastavino. Er det opp til agent Terje Liverød vil ikke klubben sitte igjen med ei krone for uruguyaneren.Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX
TIL SALGS: Lyn vil gjerne selge Diego Guastavino. Er det opp til agent Terje Liverød vil ikke klubben sitte igjen med ei krone for uruguyaneren.Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX Vis mer