Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berget advarer Forren mot Italia

Profftilværelsen i italienske Udinese ble alt annet enn forventet for Jo Inge Berget (18). Søndag kveld forhandlet han frem sin egen lønn med Molde for de tre neste årene.

GIR ITALIA-RÅD: Vegard Forren har blitt satt i forbindelse med en overgang til italienske Lazio. Jo Inge Berget advarer imidlertid sin blivende lagkamerat i Molde om å dra til "støvellandet" for å spille fotball.Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
GIR ITALIA-RÅD: Vegard Forren har blitt satt i forbindelse med en overgang til italienske Lazio. Jo Inge Berget advarer imidlertid sin blivende lagkamerat i Molde om å dra til "støvellandet" for å spille fotball.Foto: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer

MOLDE (Dagbladet.no): Jo Inge Berget feiret sin nye tilværelse som Moldespiller med en bedre middag sammen med Vegard Forren søndag kveld.

Etter desserten bar det i vei for å forhandle frem sin egen lønn og andre personlige betingelser.

- Jeg har brukt min far som rådgiver i forbindelse med overgangen og har en jukselapp i lomma hvor det står hva jeg skal kreve i lønn. Men tilbudet Molde allerede har gitt meg er i grunn greit nok det, sier han til Dagbladet og smiler.

Sammen med Moldes midtstopperbauta, Vegard Forren, spiste de en sein middag og Jo Inge Berget fikk slappet litt av etter dagens medisinske tester.

Lyn hadde i det lengste håpet på en forlengelse av leieavtalen med Udinese, men ifølge Berget er nå Molde og Udinese enige om et salg.

Udinese betalte litt over seks millioner kroner for Berget, og nå vil Molde etter det Dagbladet erfarer, betale en litt mindre sum til Udinese.

Glad for å slippe mer Italia
Berget er svært lettet over at han igjen skal spille for en norsk arbeidsgiver.

- Det hadde vært helt uaktuelt å returnere til Udinese. Jeg var faktisk ikke med på én eneste trening med A-laget og oppholdet var preget av lovnader som ikke ble innfridd og språkvansker. Det var nok et litt dårlig valg av meg å reise dit som 17-åring. Men når tilbudet om å bli proff kom, sa det bare pling i hodet mitt og alt gikk en smule raskt, forteller Berget som hadde en årslønn på litt over én million kroner i Udinese.

Ungutten vil gå ned i lønn som Molde-spiller, men håper på en kraftig økning i livskvalitet og trivsel. Landslagskameraten Vegard Forren har i det siste blitt linket til Italienske klubber i norske aviser. Dit bør han ikke dra, om han følger Bergets råd.

- Nå er vel ikke Italia dit jeg aller helst vil, det er Premier League som er mitt mål, sier Vegard Forren mens en porsjon fløtegratinerte poteter glir ned på høykant.

- Underholdende Molde

Berget tror at Molde er en av de beste klubbene han kan spille for i Norge per nå.

- Klart det er litt trist å forlate Lyn når ting går så dårlig der, men uansett hadde jeg ikke blitt der særlig lenge. Jeg vet at Molde legger vekt på å spille fin og underholdende fotball og kjemper i toppen av tabellen. Det er også muligheter for spill ute i Europa neste sesong. Jeg føler at jeg blir hentet til Molde som både en forsterkning og et ungt talent, forteller han.

Selv ser han for seg en offensiv rolle i sin nye klubb. Moldes akilleshæl denne sesongen har vært høyresiden.

- Jeg skal nok være én av de fire foran, men jeg har ingen ting i mot å spille på høyre kant, avslutter Berget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling