Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berget andreplass med prolaps

Rasmus Windingstad satset alt for sammenlagtseieren, men det var landslagskollega Aleksander Aamodt Kilde som trakk det lengste strået søndag.

NESTEN: Rasmus Windingstad røk mot kollega Aleksander Aamot Kilde. Foto: JEFF PACHOUD / AFP
NESTEN: Rasmus Windingstad røk mot kollega Aleksander Aamot Kilde. Foto: JEFF PACHOUD / AFP Vis mer

Rasmus Windingstad tok sin første seier i verdenscupen på lillejulaften som var. Bærumsgutten kjørte til topps i parallellstorslalåm i Alta Badia, men seieren kostet. Bare dager seinere fikk han konstatert at han har prolaps i ryggen, som har satt han ut av konkurranse siden.

I parallellslalåm er det litt spesielt, for sammenlagtseieren blir gitt etter bare to renn. Derfor har Windingstad jobbet knallhardt for å få klarsignal til søndagens renn. Dersom alpinisten kjørte bra i dag, kunne han nemlig vinne disiplinen sammenlagt.

Windingstad måtte derimot se Loïc Meillard sikre cupseieren med seier i Chamonix. Windingstad tok andreplass sammenlagt.

Beste nordmann

Det ble tøft for Windingstad som møtte Aleksander Aamodt Kilde i 16-delsfinalen.

Windingstad vant første løp, men Kilde hentet seg inn igjen og slo ut kompisen da 23-åringen kjørte ut like før målgang.

- Jeg tar det veldig med ro. Det var sjukt moro å være med igjen, selv om det er litt kjedelig å kjenne at ting stemmer overraskende bra, men så blei det plutselig mye rot. Jeg sier meg fornøyd, sier Windingstad til NRK etter løpet.

Selve prolapsen merket alpinisten lite til søndag, men han har et problematisk venstrebein.

- Prolapsen er bra i dag, men jeg er litt svak i venstrebeinet. Det tar så lang tid å restituere, og det merket jeg mellom løpene. Men det er bra nok til å ikke gjøre alle de tullefeilene, så jeg skal ikke skylde på det, sier Windingstad.

Artikkelen fortsetter etter videoen:

PALLPLASSERINGER: Det ble en festdag i alpint for Norge, med blant annet et historisk gull til Aksel Lund Svindal i utfor. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet / AFP / AP / NTB/Scanpix Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Sammenlagtseier

Sveitsiske Loïc Meillard vant parallellstorslalåmet da han slo ut Thomas Tumler, og tok med det sammenlagtseieren i disiplinen.

Kilde var eneste nordmann som tok seg til kvartfinalen i Chamonix søndag. Sveitsiske Loïc Meillard ble for sterk, men siden Simon Maurberger skadet seg i kvartfinalen, kjørte Kilde alene ned bakken og fikk en sjuendeplass, som er viktige poeng i verdenscupen sammenlagt.

Henrik Kristoffersen endte på 10. plass.

Også Lucas Braathen, Fabian Wilkens Solheim, Leif Nestvold-Haugen og Timon Haugan stilte til start i parallellstorslalåmet i Chamonix.