Berget av joker Huusko

Lyn-trener Henning Berg spiller poker om poengene i Tippeligaen. Han vet at han alltid har en måljoker å hente fra benken i finnen Keijo Huusko.

MOLDE (Dagbladet): I pausen roste han det unge Lyn-laget opp i skyene til tross for at de lå under 0- 1. 26 minutter før slutt satte han inn Keijo Huusko som snudde kampen med to flotte scoringer.

-  Vi har mange gode spisser. Derfor spiller ikke Huusko fra start. Dessuten har han i flere kamper vist sine beste spissegenskaper når han er kommet inn på slutten av kampene, sier Berg.

Hjelpeløse foran mål

De som så avslutningsferdighetene til Lyn før Huusko kom inn, er neppe enige med Berg. Laget virket hjelpeløst foran mål. I løpet av 13 minutter ble Huusko den som huskes fra kampen.

Først utlikningen med en vakker heading på et perfekt innlegg fra Jan Derek Sørensen, så 2-1 da han løp inn ei vidåpen dør i Moldeforsvaret og ble frispilt av en annen innbytter: Kevin Larsen.

-  Jeg synes vi var klart best kampen sett under ett. Det er spesielt imponerende at spillerne tar seg inn igjen med det tette kampprogrammet vi har nå. Spillerne stortrives og det gjør jeg også, sier Henning Berg som ikke vil vurdere Lyns medaljesjanser.

-  Slutter ikke å overraske

-  Vi har tatt sju poeng på de tre siste kampene mot sterke motstandere. Jeg har spillere som ikke slutter å overraske meg. Det er en styrke at vi kan sette inn spillere fra benken som er med på å løfte laget i sluttfasen av kamper, sier Berg.

Men Lyn koser seg i skyggen av de heteste medaljekandidatene. -  La de andre få det fokuset. Vi blir bare bedre og bedre. Måten vi vant på i dag forteller at vi har mye på gang, sier Jo Tessem som selv scoret på straffe på overtid etter at Jan Derek Sørensen var blitt felt.

SUPERRESERVE: Keijo Huusko scoret to ganger for Lyn.