Berget Brugge

Bengt Sæternes ble den store helten da han sikret 1- 1 i Brugges første Champions League-kamp mot Celta Vigo.

Det så virkelig stygt ut for hjemmelaget før Sæternes utliknet fire minutter før full tid. Laget lå under, og hadde fått spissen Andrés Mendoza utvist før pause. Men Bengt Sæternes ville det annerledes. Han kom inn som innbytter i det 78. minutt, og på et av Brugges få vellykkede angrep mot slutten av kampen fikk Sætnernes ballen rett utenfor 16-meteren. Han skar inn mot venstre i 16-meteren, dro av to mann. En flott prestasjon av spissen. Deretter prøvde han å kippe ballen over til en medspiller på bakre stolpe. Men skuddet fikk en rar skru, og gikk via foten til Celtas Juanfran, og rett i mål.

Det var likevel ingen tvil om at Sæternes skulle bli kreditert for målet.

- Bedre med ti

Scoringa tente hjemmepublikummet på Jan Breydelstadion i Brugge. Tidligere i kampen fikk de se et hjemmelag fra start i en offensiv 4- 3- 3-formasjon. Men mye av tryggheten i trener Trond Sollieds mannskap forsvant da landslagsspissen Andrés Mendoza mistet hodet og ble utvist for å ha kastet ballen mot en Celta-spiller. Brugges Rune Lange så episoden godt fra benken.

- Det røde kortet var greit, det. Men Mendoza ble først sparket av spanjolen uten at dommeren så det. Men da han kastet ballen tilbake på Celta-spilleren, så så dommeren alt. Men paradoksalt nok synes jeg at vi ble bedre med bare ti mann, sier Rune Lange til Dagbladet.

- Fortjente å vinne

Lange hadde dratt fra Brugge-garderoben da vi snakket med ham i går. Og Bengt Sæternes var utilgjengelig for oss på telefon i går kveld. Men Lange, som satt på benken under hele kampen, mener laget burde vunnet.

- Ja, jeg synes vi hadde fortjent å vinne. Spanjolene var bra, hadde mye ball, men skapte ikke så mange sjanser.

Det var uheldige Juanfran som fikk æren av å score Celta Vigos første mål i Champions League. At han også var sist på Brugges mål, dempet nok litt av gleden over det. Men det sørget i alle fall for at norskeklubben i Belgia fikk noe å juble for.

På overtid fikk Brugge sin andre spiller for kvelden utvist. Sandy Martens fikk sitt andre gule kort da han prøvde å filme seg til straffespark og hjemmeseier.

- Synd at vi ikke vinner. Man bør vinne hjemmekampene i Champions League for å henge med, sier Lange.

<!--BTEK0-->INNBYTTER: Bengt Sæternes kom inn for Brugge i det 78. minutt. Seks minutter seinere scoret han utlikningsmålet. <!--FOTO-->x