Berget hadde drømt om å senke Celtic i ukesvis - så ble han den store helten

Ga Malmö godt utgangspunkt.

GLASGOW (Dagbladet): Jo Inge Berget ble den store helten for Åge Hareides Malmö da han scoret to ganger, det siste dypt inn i overtida, da Malmö tapte 3-2 borte mot Celtic i går kveld.

Det ga Malmö et strålende utgangspunkt før returkampen i Skåne førstkommende tirsdag. Hareides menn behøver nå «bare» å vinne 1-0 eller 2-1 for å være klare for Champions League for andre år på rad.

Berget hamret inn 1-2-målet på et glitrende volley noen minutter etter pause, og fire minutter på overtid var han på rett sted til rett tid i boksen, og kunne dra til med høyreslegga nok en gang.

- Deilig Berget spilte fire måneder i Celtic på lån fra Cardiff sist sesong, men Ronny Deila ønsket ikke å beholde nordmannen i Glasgow. På tirsdag innrømmet Berget at han var litt revansjelysten etter å ha vært uønsket i Celtic sist sesong.

- Ja, jeg er jo litt revansjelysten, men det jeg har aller mest lyst til er å spille i Champions League, sa han til Dagbladet.

Etter å ha blitt Malmös store helt i går, innrømmet han at følelsen var temmelig spesiell.

- Selvfølgelig er det deilig. I tillegg er spesielt det siste målet veldig viktig for oss. 3-2 er mye bedre enn 3-1. For min egen del var det selvfølgelig veldig deilig med to mål, sier han til Dagbladet.

- Det var godt å ha en god kamp mot Celtic, men jeg dro ikke hit for å vise at de tok feil, jeg dro for å få et godt resultat med Malmö. Det fikk vi også, legger han til.

- Hvilket lag ser du som favoritt før returkampen?

- Celtic er videre sånn det står nå, men vi må jo vinne - og vinner vi hjemme, tror jeg vi er videre.

- Løp mer enn dem Ronny Deilas menn virket opptatte av å trygge 3-1-ledelsen mot slutten i går. Det fungerte dårlige. Berget tror mye handler om at Celtic akkurat har startet sin sesong.

- Vi er midt i sesongen og det er naturlig at vi er i bedre form enn dem. På slutten følte jeg at vi kunne løpe mer. Men det handlet mer om at vi ville ha målet enn at de var slitne, sier han.

DE GAMLE ER ELDST: Ronny Deila og Celtic var vinnerne i går, men Åge Hareides uttrykk sier det meste om hvem som er mest fornøyd med 3-2 i Skottland. Foto: AP / Scott Heppell / NTB Scanpix
DE GAMLE ER ELDST: Ronny Deila og Celtic var vinnerne i går, men Åge Hareides uttrykk sier det meste om hvem som er mest fornøyd med 3-2 i Skottland. Foto: AP / Scott Heppell / NTB Scanpix Vis mer

- Nå må vi må hjem og vinne, så enkelt er det. Vi har vist tidligere at vi er gode hjemme i Europa. Vi har masse selvtillit. Vi skal styre på hjemmebane.

Ble sjokkert av Celtics start Magnus Wolff Eikrem, som ble tatt av banen etter 72 minutter i går, innrømmer at Malmö-gutta lurte på hva som hadde truffet dem etter Celtics utrolig start.

- Der og da var det tungt, men du må bare komme deg opp på hesten igjen, og vi ble litt sjokka av starten deres. Vi har voldsom karakter i laget, og jeg følte vi spiste oss inn i kampen etter 2-0, sier han til Dagbladet.

- Var det den utrolige stemningen på stadion som påvirket dere?

- Jeg er usikker, jeg vet ikke hva som skjedde. Men det viktigste var at vi får med oss et bra resultat til slutt.

- Hva synes du om Jo Inges innsats?

- Han har snakket om kampen lenge nå, og han har vært i fantastisk form de siste ukene, så vi får håpe det fortsetter. Han er jo en målscorer, og det så vi i kveld, sier Magnus Wolff Eikrem.

KLOKKERENT: Her hamrer Berget inn 3-2-scoringen fire minutter på overtid. Det ga Malmö et godt resultat i går. Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB Scanpix
KLOKKERENT: Her hamrer Berget inn 3-2-scoringen fire minutter på overtid. Det ga Malmö et godt resultat i går. Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB Scanpix Vis mer