Berget i SMS til Kamara: «Det står mellom oss to konger nå»

Gullkampen har blitt personlig for RBK-eksperten.

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Rosenborg 2-1.

Strømsgodset-spiss Ola Kamara (23) har gjort det til en hyggelig vane å finne veien til nettmaskene mot Rosenborg. Søndag kveld gjorde han det igjen da drammenserne trengte det som mest da fullstappet Marienlyst var i ferd med å konstatere at gulltoget var i ferd med å tøffe av gårde fra perrongen uten at de var ombord.

ELSKER Å SPILLE MOT RBK: Ola Kamara har gjort det til en hyggelig vane å finne veien til nettmaskene mot Rosenborg. Søndag gjorde han det igjen, og det da Strømsgodset trengte det som mest. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ELSKER Å SPILLE MOT RBK: Ola Kamara har gjort det til en hyggelig vane å finne veien til nettmaskene mot Rosenborg. Søndag gjorde han det igjen, og det da Strømsgodset trengte det som mest. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Like etter at Rade Prica hadde hamret gjestene i ledelsen, rykket en innbitt Kamara seg fri fra oppasser Jon Inge Høiland og møtte Razak Nuhus presise servering med en bestemt bredside.

- Det var adrenalin, ikke sinne, men jeg er en jævlig dårlig taper, så da de scoret gikk jeg i meg selv. Noen ganger kan det være bra å få mer tunnelsyn og mer punch. Akkurat der tenkte jeg «fy faen, nå må jeg score, nå må jeg sette ballen i goalen». Det skjedde bare noen minutter seinere, så det var bra, sier han om hva som rørte seg inne i ham i minuttene etter Pricas fulltreffer.

Scoringa var hans sjette på de fem siste kampene mot Rosenborg. Fire av hans ti seriemål denne sesongen har kommet mot nettopp trønderne. Det mener 23-åringen har sin naturlige forklaring.

- For det første er det store kamper. Det er det jeg synes er mest gøy. Det er da adrenalinet pumper og publikum er med. Det er ekstra spesielt med sånne kamper, og det er da jeg liker å vise meg fram.Dessuten passer Rosenborg meg godt. Det er et lag som gir litt mer rom og tid, og som ofte er litt sårbare i bakrom, sier Kamara til Dagbladet.

Tror på Molde-glipp Etter gårsdagens snuoperasjon, er det bare syltynn teori skiller drammenserne fra deres første seriemedalje siden 1997. De er dessuten i førersetet i kampen om sølvet, som vil være den beste plasseringen siden gullåret 1970. Drømmen er naturligvis å kopiere den bedriften, men da er de avhengige av at regjerende mester Molde snubler mot enten Hønefoss eller Fredrikstad.

Om det ikke er motivasjon nok i seg selv for Kamara, setter den personlige rivaliseringen med hans gode kompis, tidligere lagkamerat og Molde-spiller Jo Inge Berget en ekstra spiss på gullkampen. Da Godset-spissen plukket opp telefonen i garderoben etter Rosenborg-kampen, lå det allerede en ulest gratulasjons-SMS fra Berget i innboksen.

- Jeg fikk en melding fra Jo Inge like etter kampen at «det står mellom oss to konger nå», så da gjenstår det å se hvem som tar det. Jeg har troen på at Molde skal kjenne på presset, spesielt borte mot Fredrikstad. Vi kommer bare til å banke de to siste lagene våre, og samtidig håpe på at det glipper for dem, forteller han Dagbladet.

- Hva har du planlagt overfor Berget dersom det er du som står igjen som seierherre?

- Det kan du få vite seinere. Jeg vil ikke høres for kjepphøy ut nå, men jeg har noen planer, sier Kamara med det som kan betegnes som en utspekulert latter.

Privilegert Uansett: Han og lagkameratene er stinne av selvtillit etter å ha slått tilbake etter å ha havnet under for tredje seriekamp på rad. Samtidig understreker han hvor heldig han er som har fått være med på en eventyrlig reise som har gått fra nedrykksstrid i 2009, via cupgull i 2010 til gullkamp i 2012.

- Denne kvelden var veldig spesiell, og jeg føler meg privilegert når du ser på det trøkket som er her, og når du vet at det er veldig mange unge, norske menn som kunne tenke seg å være med på noe sånt som dette her, og jeg får mulighet til å ta del i noe av det. Det var jævlig moro i dag. Det begynner etter hvert å bli mange store kamper på Marienlyst, og vi begynner å bli mer rutinerte og meritterte, og det ser du ved at vi klarer å komme tilbake etter å ligge under 0-1 mot Rosenborg. Det er bra, og veldig sterkt. Jeg synes vi fortjener det etter den annen omgangen vi spiller også, sier Kamara.

- Vi har fått mange ledertyper etter hvert, og måten vi snur det på, er mentalt veldig sterkt, legger han til om utviklingen mot å bli et lag bestående av vinnerskaller.

Kontraktsløs Det meste handler naturlig nok om de neste to ukene, men så fort sesongen er unnagjort, går Kamara en usikker framtid i møte. Han står nemlig uten kontrakt med Godset fra nyttår, og blant årsakene til at partene ikke blir enige, er hvordan han blir brukt.

Med Peter Kovacs' suksess som midtspiss, har nemlig Kamara ofte måttet operere ute langs krittet.

- Jeg er bosmanspiller, så jeg er arbeidsledig om to måneder, så da blir NAV. Planen er å vinne gull først, så får vi se hvor veien går neste år. Jeg håper at folk vil ha meg.  Godset har nok kommet med sitt siste tilbud, så kommer jeg til å ta min vurdering på slutten av sesongen. Min holdning i sommer var at jeg ville spille spiss, for jeg synes egentlig ikke det er spesielt gøy å spille kant. Men jeg gjør jobben min, og jeg har ikke fått spille så mye spiss, sier han.

Det betyr ikke at døra er lukket for videre spill i mørkeblått:

- Jeg har ikke sagt at jeg skal bort i det hele tatt, men jeg vil vite at jeg gjør det riktige. Jeg tar dette først, så får vi se. Jeg håper at folk legger merke til at jeg gjør det bra.