Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jo Inge Berget klar for New York City FC

Berget klar for amerikansk klubb

Nordmannen flytter til USA.

KLAR: Jo Inge Berget har spilt for Malmö de siste sesongene, men er nå klar for amerikanske New York City. Foto: Reuters / Russell Cheyne
KLAR: Jo Inge Berget har spilt for Malmö de siste sesongene, men er nå klar for amerikanske New York City. Foto: Reuters / Russell Cheyne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Landslagsspilleren Jo Inge Berget er klar for New York City FC. Det melder klubben på sine egne hjemmesider.

Nordmannen har spilt for svenske Malmö FF de siste sesongene, men sto nå fritt til å signere for andre klubber. Flere klubber har vært interessert i angriperens tjenester, men nå er det klart at valget falt på New York.

Fullføringen har overgangen er fortsatt avhengig av at spillerens Visa går i orden-

- Jeg er svært glad og ser fram til å komme til New York og begynne å spille i MLS for et av de beste lagene der. Forhåpentligvis kan vi vinne et trofé i år, sier Berget.

- New York har vært i toppen, men har aldri vunnet. Jeg håper vi kan endre på det. Jeg kjenner til treneren og noen av spillerne, og vet at de liker å spille offensiv fotball. Jeg tror det kan passe meg veldig godt.

I angrepsrekka til New York-klubben får han blant annet selskap av spanjolen David Villa. Han har en fortid fra blant annet Barcelona og Valencia, og tidenes toppscorer for det spanske landslaget.

Skryt fra Vieira

Arsenal-legenden Patrick Vieira er hovedtrener for den amerikanske klubben, og sier i et intervju med klubben at han er fornøyd med å ha fått på plass Berget. Franskmannen mener nordmannen er en anvendelig spiller med en vinnermentalitet som kan sette standarden i stallen hans.

- Jo er en spiller med god erfaring fra Europa og kan spille i mange forskjellige posisjoner. Han kan være ving, en nummer 9 eller nummer 10, skryter Vieira, og fortsetter:

- Det jeg liker ved ham er at han er kompetitiv. Han er en fighter, jobber hardt og er en leder i måten han spiller på. Han har vunnet trofeer i Sverige og vil utfordre de andre spillerne til å gjøre sitt beste.

Mix Diskerud er fortsatt under kontrakt med New York-klubben, men er for tiden på utlån i IFK Göteborg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!