Berget Molde

Fikset uavgjort etter svak Molde-forestilling mot Odd.

SIKRET UAVGJORT: Det så lenge ut som om Odd skulle gå seirende hjem etter en svak Molde-forestilling. Men Jo Inge Berget reddet et poeng for Molde.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SIKRET UAVGJORT: Det så lenge ut som om Odd skulle gå seirende hjem etter en svak Molde-forestilling. Men Jo Inge Berget reddet et poeng for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

• MOLDE - ODD BALLKLUBB 1-1

Aker Stadion (Dagbladet): Elbasan Rashani og Frode Johnsen sørget for at den første omgangen mellom Molde og Odd Ballklubb på Aker Stadion ikke kun vil bli husket for svakt spill av hjemmelaget og en kamp oppstykket med et utall avblåsninger for frispark av dommer Kristoffer Helgerud.    

I det 42. minutt brukte Odds Elbasan Rashani sin venstrefot til å finne Frode Johnsen vakkert og presist på seks meter inne i Molde-boksen. Johnsen fikk stå fullstendig upresset av Molde-forsvaret og den hodesterke spissen fikk en lett oppgave med å heade ballen nede i det høyre hjørnet for Molde-keeper Ørjan Nyland - og Odd i ledelsen.  

Oppstykket omgang Ellers bar omgangen preg av en rekke avblåsninger for frispark av dommer Kristoffer Helgerud. Allerede etter fire minutter måtte Vegard Forren ta telling etter et sammenstøt med Odds Jone Samuelsen. I tillegg ble Molde-back Martin Linnes liggende nede i flere minutter etter en hodeskade. Dommer Helgerud valgte også å dele ut fire gule kort i en omgang som ikke var særlig preget av stygt spill.  

Molde klarte heller ikke å bryte ned Odd-muren i de første 45 minuttene. Mattias Moström testet Odd-keeper Andre Hansen ved to anledninger tidlig i kampen, men begge skuddene til svensken ble greit avverget av bortelagets solide sisteskanse.  

I det 44. minutt kunne faktisk bortelaget ha tatt en 2-0-ledelse til pause, men Fredrik Nordkvelle avsluttet rett på Ørjan Nyland fra god posisjon. 

Berget-redusering Fem minutter etter pause var Odd Ballklubb farlige frampå igjen. Ole Jørgen Halvorsens heading på innlegget til Elbasan Rashani førte til at Molde-keeper Nyland nesten ble lurt av ballens bue og måtte slå til corner.

I det 54. minutt utlignet Molde etter en meget bra enkeltmannsprestasjon av Jo Inge Berget. 22-åringen mottok ballen på 25 meter, forserte og skjøt ballen nede i det venstre hjørnet via beinet til Odd-stopper Niklas Gunnarsson.

Svake avslutninger I store deler av omgangen etter pause bølget spillet fram og tilbake uten at noen av lagene maktet å skape veldig store målsjanser. Men i kampens ti siste minutter var det Odd som var farligst. I det 80. minutt kunne Odd-innbytter Christer Kleiven ha sendt bortelaget i 2-1-ledelse, men Vegard Forren kastet seg foran avslutningen til Kleiven fra åtte meter og hindret scoring. Tre minutter senere blåste en annen Odd-innbytter, Håvard Storbæk, ballen over mål fra skrå vinkel.

Hjemmelaget klarte ikke å sette Odd-keeper Andre Hansen på de største prøvene utover i omgangen. Nærmest kom Molde-innbytter Mats Møller Dæhli og Tommy Høiland. En upresset Dæhli klarte ikke å styre sin heading på mål fra skrått hold og på sju meter, mens Høiland skjøt ballen i tverrliggeren i det 90. minutt.  Dermed ble det ikke flere scoringer på verken Molde eller Odd Ballklubb.