Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Berget og Angan er klasse

Henning Berg skryter av Lyns ettertraktede unggutter.

UNG OG GOD: Lyns Jo Inge Berget (t.v.) i duell med Lillestrøms Frode Kippe i går kveld. Berget er én av spillerne som har imponert LSK-trener Henning Berg. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
UNG OG GOD: Lyns Jo Inge Berget (t.v.) i duell med Lillestrøms Frode Kippe i går kveld. Berget er én av spillerne som har imponert LSK-trener Henning Berg. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

|||ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Henning Berg skrøt uhemmet av Lyns unggutter etter å ha sendt dem ned en divisjon med seieren på Åråsen i går kveld.

Berg følte ikke sorg etter å ha spikret nedrykket som har ligget servert en stund, men mener i stedet at Lyn-supporterne har mye å se fram til dersom klubben unngår konkurs.

- Sjeldent i Norge
- Det er det viktigste. Nedrykket kommer som et resultat av mange ting, blant annet at økonomien ikke har gitt klubben spillerom til å erstatte viktige spillere med nye. Men når du ser på spillere som van den Burgt, Jo Inge Berget og Davy Claude Angan i dag, så ser du at Lyn har potensiale til å bygge seg opp på nytt på et lavere nivå, dersom de kommer seg gjennom problemene, sier Berg til Dagbladet.

Han er spesielt imponert over spissparet, selv om LSK langt på vei temmet Lyns duo i går.

- KLASSE: Davy Claude Angan er én av dem som får skryt av Henning Berg. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
- KLASSE: Davy Claude Angan er én av dem som får skryt av Henning Berg. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

- Jo Inge Berget er klasse, Angan er klasse. Og det gjelder flere av spillerne som har kommet opp gjennom Lyn-systemet, sier Berg, som også lot seg fascinere av Gøran van den Burgts frisparkscoring, som sendte LSK under tidlig i kampen.

- Det kunne vi ikke forberedt oss på. Sånne skudd ser du kanskje i England, Italia og Spania, men sjelden i norsk tippeliga. En fantastisk scoring, sier LSK-treneren.

Tenker ikke på Lyn-spillerne
Lillestrøm bød på to Lyn-unggutter uten hell tidligere i sommer, og Henning Bergs skryt i går kveld førte raskt til spørsmål om Lillestrøm vil prøve seg på nytt på spillerne som venter enten på konkurs eller spill på lavere nivå.

- Vi konsentrerer oss om den spillertroppen vi har, og de spillerne vi har. Jeg skjønner at du spør, men det er ikke noe vi tenker på nå, sier Berg.

Lyn-trener Gunnar Halle er inneforstått med at flere av gutta hans kan bli ettertraktede i neste overgangsvindu.

- Det kommer nok til å gå noen spillere, men vi får se hva som skjer. Nå konsentrerer vi oss om å fullføre denne sesongen med tre gode kamper, sier Halle.

VIL KJØPE: Lillestrøm bød på to av Lyns unggutter i sommer og LSK-trener Henning Berg skryter av talentene. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
VIL KJØPE: Lillestrøm bød på to av Lyns unggutter i sommer og LSK-trener Henning Berg skryter av talentene. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling