GULL:Jo Inge Berget og Malmö er seriemestere i Allsvenskan tre runder før slutt. Mandag ble gullet sikret med 3-1-seier over Norrköping.

Foto: Patric Söderström/TT / NTB scanpix
GULL:Jo Inge Berget og Malmö er seriemestere i Allsvenskan tre runder før slutt. Mandag ble gullet sikret med 3-1-seier over Norrköping. Foto: Patric Söderström/TT / NTB scanpixVis mer

Svensk seriemester 2017:

Berget og Malmö sikret ligagullet i Sverige

Vant 3-1.

Malmö er seriemestere i Allsvenskan tre runder før slutt. Mandag ble gullet sikret med 3-1-seier over Norrköping.

Jo Inge Berget spilte hele kampen og kunne starte feiringen sammen med lagkameratene etter kampslutt. Det samme kunne Andreas Vindheim og Magnus Wolff Eikrem som entret banen som innbyttere etter henholdsvis 38 og 77 minutters spill mandag.

Med tre serierunder igjen å spille har Malmö ti poeng til gode på tabelltoer AIK. Det betyr at det ikke lenger er mulig å innhente skåneklubben.

Det var samtidig lenge en vrien oppgave å sikre seg de nødvendige poengene på bortebane mandag. David Moberg Karlsson sendte Norrköping i ledelsen tidlig i kampen med et strålende skudd, og ved pause var fortsatt hjemmelaget foran.

Gjestene fra Malmö hadde samtidig en snuoperasjon på lager de siste 45 minuttene.

Carlos Strandberg sto bak den tidlige utligningen etter forarbeid av danske Anders Christiansen. Etter en time var så kampen snudd. Den danske midtstopperen Lasse Nielsen møtte et hjørnespark fra nevnte Christiansen og skallet inn 1–1.

Nielsen kan nå kalle seg seriemester i tre forskjellige land – Sverige, Danmark og Belgia.

Med seks minutter igjen å spille fikk så Christiansen drømmetreff og satte punktum for en strålende kveld med en vakker scoring.

Dermed kunne gullfeiringen starte for Malmö-spillerne.

I mandagens øvrige kamp i Allsvenskan vant Kalmar 2–0 hjemme mot Hammarby. Mats Solheim var uheldig og gjorde selvmål da hjemmelaget tok ledelsen.

(NTB)