Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berget om møtet med Ronaldo: - Blir nok mulig å få røska til seg en drakt

Malmö-Real Madrid i kveld.

GLEDER SEG: Jo Inge Berget gleder seg som en unge til kveldens møte med Real Madrid i Malmö. 25-åringen tror det er fullt mulig å slå Rafael Benitez' lag. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
GLEDER SEG: Jo Inge Berget gleder seg som en unge til kveldens møte med Real Madrid i Malmö. 25-åringen tror det er fullt mulig å slå Rafael Benitez' lag. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

MALMÖ (Dagbladet): Swedbank stadion i kveld: Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem og Åge Hareide mot Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Rafael Benitez. Malmö FF mot Real Madrid CF. David mot Goliat i Champions League.

Men den lille har slått den store før, og det er akkurat det Norges stjerneskudd Berget håper skal skje igjen.

- Vi kan slå Real, vi må jo ha trua, sier 25-åringen til Dagbladet.

- Vi vet hvor gode vi kan være hjemme. Det er selvfølgelig ikke hvilket som helst lag vi møter - og vi må ha litt tur og treffe på sjansene våre - men alt kan skje. Vi går ut for å vinne, men må være litt obs på noen enkeltspillere, fortsetter han.

I storform Jo Inge Berget er inne i kanskje den beste perioden i fotballkarrieren så langt. Han har prestert jevnt og godt for Malmö i Allsvenskan hele sesongen, og i høst har det tatt helt av:

FORBILDE: Cristiano Ronaldo er så god at det er et stort øyeblikk å bare spille mot ham for en del fotballspillere. Foto: NTB Scanpix
FORBILDE: Cristiano Ronaldo er så god at det er et stort øyeblikk å bare spille mot ham for en del fotballspillere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

To scoringer borte mot Celtic i Champions League-kvaliken. To scoringer (det ene ble dømt selvmål) da Norge slo Kroatia 2-0 i EM-kvaliken.

I den første kampen i gruppespillet i Champions league ble det 0-2 borte mot Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain. Men i kveld kommer det ordentlige ståpels-øyeblikket for Berget.

- For byen er nok kampene mot Zlatan størst, men for min del har jeg lenge hatt et svakt punkt for Real Madrid. Det blir veldig spesielt å møte dem, sier han.

Zidane-fan Berget har nemlig fulgt den spanske storklubben tett i mange år. Spesielt siden Zinedine Zidane meldte overgang til Real fra Juventus i 2001.

- Det store idolet mitt som barn var Zidane. Han storspilte under VM i 1998 som er det første mesterskapet jeg husker. Jeg spilte sentral midtbane selv på den tida, så da ble jeg ekstra fan av ham. Vi prøvde på den piruetten hans på løkka hele tida, sier 25-åringen fra Hadeland.

Berget innrømmer at blant dagens Real-stjerner, så er det Ronaldo som blir mest stas å møte i kveld.

- Å spille i Champions League og møte verdens beste er noe man har drømt om siden man var liten. Det blir ikke noe særlig bedre enn det, sier han.

- Har du tenkt på hvilken trøye du vil ha etter kampen?

- Nei, det får vi ta som det kommer. Det blir nok mulig å få røska til seg en drakt.

• Zinedine Zidane er trener for Martin Ødegaards Real Madrid Castilla.

HERJET: Zinedine Zidane var helt enorm på Frankrikes vei mot VM-gullet i 1998. Det fikk en sjuårig Jo Inge Berget med seg fra TV-stolen. Foto: AP / Michel Euler / NTB Scanpix
HERJET: Zinedine Zidane var helt enorm på Frankrikes vei mot VM-gullet i 1998. Det fikk en sjuårig Jo Inge Berget med seg fra TV-stolen. Foto: AP / Michel Euler / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media