Makedonia - Norge kl. 18.30 lørdag

Berget om New York-ryktene: - Gullsted å bo

Forlater Malmö som Bosman-spiller fra 1. januar.

FLOTTE ÅR I SVERIGE: Jo Inge Berget har mange gode minner med Malmö. Her feirer han en scoring mot Celtic i 2015. Foto: NTB Scanpix
FLOTTE ÅR I SVERIGE: Jo Inge Berget har mange gode minner med Malmö. Her feirer han en scoring mot Celtic i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKOPJE (Dagbladet): Landslagsspiller Jo Inge Berget (27) forlater Malmö etter tre år i klubben. Kontrakten går ut 1. januar, dermed står han fritt til å snakke med andre klubber.

Berget er blitt knyttet til to lag den siste tida, Orlando City i USA og Brøndby i Danmark. Overfor Dagbladet innrømmer Berget at han fått et par tilbud fra USA. På spørsmål om New York er et av alternativene svarer han:

- Klart, hvis du først skal flytte til USA, så hadde det vært et gullsted å bo. Det hadde det absolutt.

PROFIL: Jo Inge Berget er blitt en profil med sitt karakteristiske skjegg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PROFIL: Jo Inge Berget er blitt en profil med sitt karakteristiske skjegg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

New York City er et av de beste fotballagene i USA. Blant annet spiller tidligere Barcelona-spiller David Villa på laget.

To seriegull

Berget kom fra Cardiff til Malmö i januar 2015. På den tida har han skapt seg et navn i Sverige ved å ta to seriegull. Nå ønsker han nye utfordringer. Norske klubber er ikke et alternativ.

- Jeg vet ikke helt hva som skjer, sier Berget, som sammen med resten av landslaget forbereder privatlandskamp mot Makedonia lørdag.

- Nå er det en liten ferie etter den samlingen her. Så finner jeg meg forhåpentligvis en ny klubb i løpet av ferien.

- Hva kan du si om Orlando- og Brøndby-ryktene?

- Klart, det er jo litt rykter. I og med at kontrakten min går ut, kan jeg snakke med hvem jeg vil. Jeg har pratet med forskjellige klubber. Ingenting er på plass ennå, så da blir det litt rykter og prat. Det er ikke så mye mer akkurat nå. Jeg har fått noen konkrete tilbud, det har jeg. Men det er ingen jeg har sagt ja til.

- Også tilbud fra USA?

- Blant annet USA. Det er et par klubber i USA. Men vi får se hva det blir til. Når du er Bosman-spiller havner du i situasjoner der det blir prat med forskjellige klubber – og mange som kommer på banen. Det er bare moro. Men det er et gap mellom å slenge fram et forslag, til at det blir en avtale.

Annet system

- Hva vil være bra med å spille fotball i USA?

- Fotballen bruker å være bra. De har mange gode spillere. Det er et litt annet system der enn vi kanskje er vant til i Europa. Det er større forskjell på spillerne innad i klubbene. Men nivået er veldig bra. Når det er spillere der som er gode nok for landslaget til Spania, så har du ganske gode spillere.

Berget fortsetter:

- Så har du livet utenfor også som jeg har hørt er veldig fint. Du kan ha det morsomt der.

- Kult

Å avslutte Malmö-karrieren med et seriemesterskap synes Berget er «kult».

- Det er en fin måte å avslutte karrieren i klubben på, så det smakte godt.

- Og nå har du tømt leiligheten?

- Ikke helt ennå. Jeg skal en tur tilbake og ha en slags avslutningsmiddag med klubben. Deretter tømmer jeg leiligheten.

Norge møter Makedonia klokka 18.30 lørdag. Tre dager seinere venter Slovakia, også det i privatlandskamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer