Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berget scoret for Norge

Etter begredelig førsteomgang.

1-0: Jo Inge Berget har akkurat scoret mot Finland med utsiden av høyrefoten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
1-0: Jo Inge Berget har akkurat scoret mot Finland med utsiden av høyrefoten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge - Finland 2-0 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Kommentatoren i den finske avisa Hufvudsstadsbladet kalte den finske spissen Teemu Pukki en spiller som spredte anemi på banen. 

Grunnen var Finlands miserable form under Hans Backe og 0-9 på de siste tre landskampene.

Nå har ikke målene sittet løst hos det norske landslaget heller, og i så måte var den finske kommentatoren særdeles framsynt med tanke på den blodfattige forestillingen  lagene viste på Ullevaal i kveld.

Null mål, selvfølgelig, og null sjanser i løpet av de første førtifem minuttene gjorde privatlandskampen til en sjanseløs affære. På alle mulige måter.

- Vi har altså ikke vært i nærheten av å skape en målsjanse mot Finland på 45 minutter, konstaterte Max-kommentator Kenneth Fredheim sekunder før dommeren blåste til pause. 

- Det er selvfølgelig skuffende, istemte Tor Ole Skullerud. 

De rundt 7000 tilskuerne på tribunen var neppe særlig overrasket over det heller, og det enste som muligens varmet litt var Fredrik Gulbrandsens frekke hælsparkforsøk tidlig i omgangen. 

- Det er bare å sette en strek over førsteomgangen, sier Nils Johan Semb til Max, og legger til at prestasjonen var ytterst svak. 

Så, ut av det blå, dukket innbytter Jo Inge Berget opp på bakre stolpe tolv minutter inn i den andre omgangen. Håvard nordtveit slo inn fra kanten og Berget brukte utsiden av foten på å styre inn en norsk scoring. 

Målet så ut til å vekke Finland litt også. Mindre enn to minutter etter den norske scoringen smalt Roman Eremenko ballen via Andre Hansen og i stolpen. 

Så byttet Per-Mathias Høgmo ut Håvard Nordtveit med Stefan Johansen, som også fikk sin scoring etterhvert. 

På pinligste vis skuslet innbytter-keeper Joronen et tilbakespill rett i beina på Johansen. Celtic-proffen fikk en enkel jobb med å gi Norge 2-0, og ga samtidig Høgmo en anledning til å juble med knyttneven i været. 

Dagbladet oppdaterer saken.

OMGANGENS HØYDEPUNKT: Fredrik Gulbrandsens hælforsøk endte utenfor mål. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet
OMGANGENS HØYDEPUNKT: Fredrik Gulbrandsens hælforsøk endte utenfor mål. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!