Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berget uavgjort

Manchester United så ut til å ryke på en smell mot Tottenham i den første Premier League-kampen etter pausen - men berget poeng med en straffescoring.

REDDET POENG: Bruno Fernandes reddet poeng for Manchester United etter en straffescoring. Her sender han Hugo Lloris feil vei. Foto: REUTERS / Matthew Childs / Pool
REDDET POENG: Bruno Fernandes reddet poeng for Manchester United etter en straffescoring. Her sender han Hugo Lloris feil vei. Foto: REUTERS / Matthew Childs / Pool Vis mer
  • Tottenham - Manchester United 1-1 (1-0)

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United var inne i en god stim for tre måneder siden. Rett etter at de filleristet LASK Linz i Europa League, 5-0, stengte verden ned.

Denne uka har Premier League gjenoppstått, og Solskjær og United satt på prøve allerede i første kamp: Mot gamletrener Jose Mourinho og Tottenham.

Selv om United var best innledningsvis, fikk de en kalddusj da Tottenham tok ledelsen etter sin første sjanse i kampen. Ei sein straffescoring tente imidlertid håpet for de røde djevlene.

Og det var et øyeblikk høydramatisk da United på overtid fikk sin andre straffe for kvelden. Avgjørelsen ble imidlertid riktig omgjort av VAR.

Kalddusj

Solskjærs menn åpnet offensivt, og de første minuttene fikk Tottenham knapt låne ballen. Men London-laget la seg bakpå, og slapp ikke United skikkelig til før det hadde gått drøye 20 minutter:

SCORET: Steven Bergwijn. Foto: Shaun Botterill/Pool/Reuters
SCORET: Steven Bergwijn. Foto: Shaun Botterill/Pool/Reuters Vis mer

Tottenham-forsvaret gjorde en dårlig klarering da United lempet ballen inn i feltet. Ballen havnet hos Marcus Rashford, nettopp tilbake fra skade, som banket til.

Tottenham-keeper Hugo Lloris var imidlertid god, og reddet med beina.

Derfor var det også en kalddusj at Tottenham tok ledelsen noen få minutter seinere. Det var rusk på midtbanen til United som gjorde at de hvitkledde snappet ballen og fosset framover.

Steven Bergwijn avsluttet rett på David de Gea - men ballen gikk i mål.

Tottenham var farlige når de først fikk sjansen. Få minutter seinere kom de fram igjen, igjen var det Bergwijn som la inn til en udekket Heung-min Son, som headet på mål. Hadde det ikke vært for en kjemperedning av de Gea, hadde det stått 2-0.

SOLSKJÆR: Ole-Gunnar Solskjær hylles i forkant av stormøtet mot Tottenham. Video: Rødt Kort Vis mer

Frisk Pogba

Plutselig var det Tottenham som hadde et grep om kampen.

Men de røde djevlene hadde ingen planer om å gi opp. Bruno Fernandes, som hadde vært god store deler av kampen, forsøkte seg med et skudd som strøk utenfor stolpen ti minutter etter pause.

Etter 60 minutter fikk også Paul Pogba sitt skadecomeback. Han viste seg umiddelbart å være noenlunde kvikk, og fikk tidvis fart på United-angrepene.

Noen få minutter etter byttet la Pogba ballen til Fernandes, som lekkert vendte og la ballen til Martial. Eric Dier sto imidlertid i veien da franskmannen skulle avslutte.

Martial fikk sjansen sekunder seinere, da han vendte opp og banket til mot mål. En god redning av Lloris holdt unna.

Pogba prøvde seg med en finte forbi Eric Dier ti minutter før slutt, og ble felt. Med det skaffet han straffespark for United. Bruno Fernandes satte den kontant i nettet.

Dramatikken var ikke over. I kampens aller siste minutt ble Fernandes felt i 16-meteren, og United fikk igjen straffespark. Avgjørelsen ble imidlertid fjernet av VAR.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!