Berget ydmyket Kroatia-stjerna og ble tomålsscorer - det synes på spillerbørsen

Slik vurderer vi Høgmos vinnerlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norge - Kroatia 2-0 (0-0).

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmos lag kom tilbake til Oslo stinne av selvtillit etter å ha slått Bulgaria 1-0 borte på torsdag.

Mange roste Høgmo for den taktiske tilnærmingen mot et svakt bulgarsk lag. Han fikk også skryt for å tørre å vrake lagkaptein Per Ciljan Skjelbred.

Mot langt sterkere Kroatia i kveld var imidlertid Skjelbred tilbake i førsteelleveren fordi Odds Jone Samuelsen måtte stå over på grunn av kneskade.

Det gikk over all forventning.

I Norges 4-2-3-1-formasjon var Skjelbred en av flere norske spillere som leverte til en sjuer på børsen da Kroatia - mot alle odds - ble slått 2-0. Lagkapteinen var høyt og lavt, og gikk foran hele veien.

Bare Jo Inge Berget, som rundlurte backstjerna Darijo Srna og scoret to ganger får en bedre karakter på dagbladbørsen. Malmö-spilleren var banens beste i kveld, og belønnes med en åtter.

Og i frykt for å minne om det åpenbare: Akkurat nå er Per-Mathias Høgmos Norge direktekvalifisert for EM i Frankrike 2016.

• Slik vurderer vi de norske spillerne:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.