BERGingsmannen

Sammen med resten av forsvarsgjengen reddet Henning Berg nullen for United i det målløse oppgjøret i Madrid i går.

For fireren foran den norske landslagskapteinen hadde det omtrent som Rosenborg før pause på samme stadion i desember i fjor:

  • De ble overløpt, lurt bort og vippet ut av duellene. Bare flaks, spansk ineffektivitet og en glimtvis dyktig keeper Mark Bosnich forhindret en tidlig ledelse til Real Madrid.
  • Ryan Giggs klarte sjelden å finte til seg rom han kunne sette fart inn i. David Beckham lå usedvanlig dypt og anonymt ute på høyresida, og markerte seg ikke før langt ut i andreomgang med et par presise crossere.

Overkjørt

Og Roy Keane og Paul Scholes ble vimsende rundt i et forsøk på å komme seg inn i de kvikke Real-kroppene. Og kom de, så kom de for seint.

Alex Ferguson unnlot heller ikke å bemerke udugeligheten i en blanding av irritasjon over prestasjonene, og lettelse over resultatet.

- De fant ikke rytmen, de ga for mye rom, og ble overkjørt, sier Ferguson.

- Man kan ikke møte et lag som Real Madrid med en midtbane som ikke fungerer. Dette må rettes opp på Old Trafford, fastslår han.

Klumsete

Ferguson finner bare grunn til å trekke fram én spiller:

  • Mark Bosnich, keeperen. Og det forteller enda litt mer om en United-aften under middels. For selv om Bosnich hadde enkelte flotte redninger, så ga han ikke noe solid totalinntrykk. Både klumsete feltarbeid og et par unødvendige cornere trekker ned inntrykket.

Rutinert

Dagbladet synes det er større grunn til å trekke fram Henning Berg. Fordi han er norsk, fordi han er landslagskaptein, men mest fordi han var god i går. Antakelig Uniteds beste.

Så lenge Henning opererte sentralt i midtforsvaret var han feilfri. Iskald og rutinert i prekære situasjoner, sterk og kompromissløs i duellspillet.

  • Men - og eneste minus: De to gangene han ble dratt ut på sida og utfordret på farta, virket han litt urovekkende treg.

Skjerper seg

Først da han ble fintet og løpt fra av Savio etter ni minutter, og Steve McManaman nikket seg til kampens første sjanse.

Og andre gangen, da han ble løpt forbi av samme McManaman, og ballen endte hos Baljic - og Reals åttende sjanse.

  • Totalt fikk Real ti sjanser, United fire - inkludert en klarering som traff beina til Neville og gikk over.

Men den type statistikk betyr minimalt foran returoppgjøret. Kanskje bare at United skjerper seg enda litt mer. Skjønt, gårsdagens skuffende forestilling bør være motivasjon god nok. Uansett betyr det at United avanserer enda et hakk i Champions League.

Og

det er faktisk det eneste som betyr noe.