Bergkamp ble lammet av flyskrekken når han spilte bortekamper

- Det var et helvete.

 EN TUNG TID:  Dennis Bergkamp ville gjerne bidra på bortekamper, men kunne ikke gå inn i et fly. Frykten var for stor. Foto: Romeo Gacad / EPA / AFP / NTB Scanpix
EN TUNG TID: Dennis Bergkamp ville gjerne bidra på bortekamper, men kunne ikke gå inn i et fly. Frykten var for stor. Foto: Romeo Gacad / EPA / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Arsenal-legenden Dennis Bergkamp nektet plent å fly i sin tid både med Arsenal og det nederlandske landslaget. Det var ett av kravene nederlenderen hadde da han signerte for London-klubben, røper han i biografien sin.

«The Non-Flying Dutchman» ble sjeldent med på bortekamper i Europa. Og i så fall, tok han tog eller bus.

Hatet fly Det skriver The Independent. Den engelske avisa har fått tak i et utdrag av Bergkamps biografi. Der snakker han ut som sitt traumatiske forhold til flyturer.

- Det var de stygge, små flyene som fløy i skyene og ristet hele tiden. Når jeg kikket ut så jeg bare hvitt eller grått. Det var nesten ikke noe plass, det var klaustrofobisk. Det fikk meg til å føle meg forferdelig. Til slutt sa jeg: Det her vil jeg ikke mer, skriver Bergkamp i sin biografi.

På det verste greide nederlenderen nesten ikke å konsentrere seg på bortebane. Han brukte tid på å studere himmelen. Fokuset kunne vært langt borte fra fotballen.

- Jeg lurte på hvordan været var. Var det noen skyer der? Jeg ble distrahert av å tenke på flyturen hjem under kampene. Det var et helvete, sier nederlenderen.

Han kan fortsatt huske sin siste flytur, som om det var i går. Bergkamp spilte for Inter i Italia, og skulle på bortekamp mot Fiorentina.

- Jeg så «beinristeren» med propellene stå på rullebanen. Jeg begynte å kaldsvette. Det var, selvfølgelig, en katastrofal tur, innrømmer 44-åringen.

- Lønnen min ble redusert i Arsenal, men jeg brydde meg ikke. Jeg var ferdig, og skulle aldri fly igjen, sier nederlenderen.

Dårlig forhold Bergkamp snakker også ut om sitt forhold til Arsene Wenger. Et forhold som ble dårligere og dårligere etter hvert som Bergkamp spilte mindre og mindre.

- Vi diskuterte ofte framtida. Jeg hevdet at jeg kunne gjøre en forskjell på banen, selv om jeg hadde mistet farten, sier Bergkamp.

Men Wenger følte at spissen bare tenkte på seg selv, og ikke var en lagspiller. Det ble flere opphetede diskusjoner de to imellom.

- Vi skjelte hverandre aldri ut, men det var opphetet. Vi diskuterte bare fotball. Det var barnslig, men begge to snakket fra hjertet, sier den nederlandske spissen.