Bergkamp kan gå gratis

Dennis Bergkamp har bare seks måneder igjen før han kan forlate Arsenal uten overgangssum.

Nederlenderens kontrakt har fått alarmen til å gå i London-klubben. Manager Arsene Wenger vil ha underskriften til spissen på en ny avtale før Bergkamp står fritt til å forhandle med en ny klubb over nyttår.

- Dennis er er fortsatt veldig ønsket her, men jeg kunne tenke meg at diskusjonene rundt kontrakten hans er ferdige før vi må spille Champions League igjen, sier Wenger til The Guardian.

Men problemet for både Arsenal og Bergkamp er følgende: 31-åringen kan ikke garanteres en fast plass.

Fire toppspisser

Denne helga ble nigerianske Kanu foretrukket sammen med Thierry Henry mot Newcastle, og totalt har Bergkamp bare startet 11 av klubbens 24 kamper denne sesongen.

- Dennis vet vi har fire førsteklasses spisser i klubben, og vi kan bare bruke to om gangen. Hver gang vi har prøvd med tre har det ikke fungert, sier Wenger.

Bergkamp har møtt Arsenal flere ganger uten å bli enig om ny kontrakt. Men Wenger avviser at det står om penger. Som Bosman-spiller kan Bergkamp legge en feit overgangssum i egen lomme.

- Han er en førsteklasses proff som ikke er besatt av penger. Det er ikke problemet, heller ikke lengden på kontrakten, sier Wenger.

... men får Campbell gratis?

Ikke bare Arsenal sliter med Bosman-dommen. Bykollega og rival Tottenham har samme problem med landslagsback Sol Campbell. Også han kan flytte gratis neste sommer. Ifølge The Mirror i dag vurderer han seriøst å spille for Arsenal. Også Chelsea har meldt sin interesse for 26-åringen.

GRATIS?: Dennis Bergkamp kan forlate Arsenal som Bosman-spiller neste sommer.