Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bergkamp svarte fansen med scoring

Hyllet med oransje trøyer på Highbury.

(Dagbladet.no): Arsenal-West Bromwich 3-1.

Hundrevis av Arsenal-fans stilte i oransje skjorter til ære for nederlandske Dennis Bergkamp, som avslutter sin 11 år lange karriere denne sesongen. Så hva var vel mer perfekt enn at han punkterte kampen med sitt Gunners-mål nummer 120?

Eboue spilte fri Bergkamp 20 meterfra mål, og med sedvanlig presisjon plasserte 36-åringen ballen oppe i høyre kryss.Da var det ett minutt igjen av ordinær tid på Highbury.

Påskegodt fra Hleb

Også Arsenals 1-0-mål like før pause var påskegodis til fansen:

Hviterusseren Aleksandr Hleb fintet bokstavelig talt en motspiller på rumpa, spilte praktfult vegg med Thierry Henry, og banket ballen opp i nærmeste kryss.

West Bromwich slo tilbake i det 72. minutt. Slurvete Arsenal-forsvarsspill ga Nigel Quashie en mulighet fra utkanten av feltet, og han banket inn utlikningen.

Innbytterne avgjorde

HYLLET: Dennis Bergkamp ble hyllet av Arsenal-fans i oransje trøyer på Highbury i dag. Her scorer han 3-1-målet. Foto: Reuters/Scanpix
HYLLET: Dennis Bergkamp ble hyllet av Arsenal-fans i oransje trøyer på Highbury i dag. Her scorer han 3-1-målet. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Like før utlikningen hadde Arsene Wenger satt inn Robert Pirès og Dennis Bergkamp, og de brukte ikke lang tid på å sende hjemmelaget tilbake i ledelsen.

WBA-keeper Tomasz Kuszczak ga retur på et skudd fra Pirès, men Bergkamp snappet ballen og serverte den på et nytt sølvfat til Pirès. Han fikk nok et forsøk blokkert, men denne gangen lobbet han selv returen inn i nettmaskene.

Bergkamp fastsatte resultatet til 3-1, men så lenge Tottenham klarte å vinne 1-0 borte mot Everton, er det fortsatt fire poeng i favør Spurs i kampen om fjerdeplassen.

Holder det seg, må Arsenal vinne Champions League i vår for å få være med neste sesong.

LEKKER HLEB: Aleksandr Hleb viste klasse da han ga Arsenal ledelsen før pause.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media