Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bergkamp tettet til i toppen

I Bakrommet fulgte kampen for ligatopptilværelsen i går kveld, der alle topplagene vant. Arsenal i en dramatisk bortekamp mot Blackburn, Liverpool ved Heskey. Og Newcastle er kvitt London-komplekset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet):

BLACKBURN- ARSENAL 2- 3:

Dennis Bergkamp ble redningsmannen for Arsenal i jakten på Uniteds gullskalp. I går laget hollenderveteranen to mål, det tredje satte Thierry Henry inn.

Seieren borte mot Blackburn var Arsenals åttende på rad. Klubben ligger nå ett poeng bak ledende Manchester United, men Gunners har en kamp til gode.

I et dramatisk oppgjør tok Arsenal oppskriftsmessig ledelsen med to mål, men så fikk backen Oleg Luzhny to gule, og dermed måtte han i garderoben. Arsenal var igjen med en mann mindre, klubben har tatt patent på utvisninger denne sesongen.

Der og da fikk Arsenal liganerver, noe gode Matt Jansen utnyttet. Han sørget for to raske (31. og 39. minutt) og spenning helt til det gjensto et kvarter. Da sørget Bergkamp for at turen fra nord og ned til London gikk på silkeskinner for Gunners-fansen. Klinisk som bare Bergkamp kan være, satte han inn trepoengersmålet. Thriller!

TOTTENHAM- NEWCASTLE 1- 3:

Steffen Iversen er endelig skadefri, og endelig ble det mål for den relativt unge trønderen i går kveld. Etter 17 minutter ordnet Iversen 1- 0 for Tottenham mot topplaget Newcastle.

- Ja, det var deilig å score igjen, men det hjalp jo ikke så mye da, sa Steffen til Dagbladet etter kampen. Den skadeforfulgte mener Spurs ble noe overkjørt etter pause da Newcastle laget alle sine tre mål.

- Fysisk sett føler jeg meg veldig bra akkurat nå, helt fin både i knær og ankel, men jeg kjenner at jeg fortsatt trenger noen flere kamper, sa Steffen, som var litt harm på at hans mål etter 17 minutter bare holdt til pause.

- Vi ligger vel åtte poeng etter sjetteplassen, men vi får komme tilbake. Vi har jo også cupene som vi må satse alt i, sa Steffen.

Newcastle, mål kom ved Acuna, Alan Shearer og Craig Bellamy. Klubben ligger to poeng bak United med en kamp mindre spilt. Thriller!

LIVERPOOL- LEICESTER 1- 0:

Emile Heskey er blitt utsatt for mobbing en stund ettersom det har gått 34 ligakamper siden han scoret sist. Det holder ikke for en spiss på et av England beste lag, men i går snudde det for Emile.

Han fikk en langpasning fra Dietmar Hamann i det 57. minutt, og mot gamleklubben Leicester foretok han en vipp inn bak Ian Walker. Heskeys ene ble kampens eneste på Anfield.

Liverpool kan se ut til å ha ristet av seg noe av slagget som har preget dem en stund. De ligger på fjerdeplass, to poeng etter United. Thriller!

CHELSEA- LEEDS 2- 0:

Eidur Gudjohnsen brukte i underkant av to minutter i går kveld på å gi Chelsea ledelsen mot et skade- og kortforfulgt Leeds.

Manager David O'Leary var også preget av skader. Han satt på benken med to blåveiser og så at Chelsea vant så fortjent som det går an. Londonklubben valset over Leeds i perioder. Chelseas andre mål ble smelt inn av Dalla Bona. Kampens beste var Mario Stanic. Eirik Bakke var ikke med til London, han er fortsatt i skaderommet for å trene seg opp.

Hele Norges coronakart