Bergrem vant NM-gull i comebacket etter skademarerittet

Snowboardkjøreren Torgeir Bergrem imponerte umiddelbart i comebacket etter kneskaden. Torsdag tok han NM-tittelen i slopestyle foran Ståle Sandbech.

GULL: Snowboardkjøreren Torgeir Bergrem ble norgesmester i slopestyle torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GULL: Snowboardkjøreren Torgeir Bergrem ble norgesmester i slopestyle torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Det var i oktober i fjor at 27-åringen plutselig røk menisken på vei fra skiheisen under en samling i Sveits. Med det var sesongen spolert, men han rakk å bli klar til NM i Trysil.

Etter en grei kvalifisering klinket Bergrem til i finalen. Kjøringen var såpass sterk at ingen kunne nekte ham gullet.

- Det var veldig gøy å få det til når man først er tilbake. Dette er jo første konkurransen jeg kjører siden NM i fjor, sier han i en pressemelding fra Norges Snowboardforbund.

- Det er veldig imponerende at han tar seieren i dag, i sin første konkurranse etter et langt skadeavbrekk. Dette viser hvor stabil og hvor god konkurransekjører han er. Han kan disse triksene i blinde, mener landslagssjef Per Iver Grimsrud.

Sølvet gikk til Ståle Sandbech, mens Isak Ullstein tok bronsen.

I kvinneklassen ble det gulljubel for stjerneskuddet Tina Steffensen. Hun vant foran Hanne Eilertsen og Thea Cassandra Moa-Larsen.

- Det var veldig gøy å kjøre i dag. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle slå Hanne, sa Steffensen, som kom til NM rett fra junior-VM i svenske Kläppen.

NM i snowboard varer fram til søndag.