MISTET JOBBEN: Henning Berg fikk bare 57 dager som manager i Blackburn. Etterfølgeren hans, Michael Appleton, kommer fra Blackpool etter bare 65 dager i den jobben. 
Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
MISTET JOBBEN: Henning Berg fikk bare 57 dager som manager i Blackburn. Etterfølgeren hans, Michael Appleton, kommer fra Blackpool etter bare 65 dager i den jobben. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpixVis mer

Bergs erstatter dumper rivalen etter bare 65 dager

Appleton er ny Blackburn-manager.

(Dagbladet): Michael Appleton var Blackpool-manager da laget hans slo Henning Berg og Blackburn 2-0 på hjemmebane 15. desember.

12 dager seinere fikk nordmannen sparken, 57 dager etter at han ble ansatt.

Nå er erstatteren hans klar: Michael Appleton forlater Blackpool til fordel for Blackburn - etter bare 65 dager i klubben.

- Jeg er storfornøyd med å slutte meg til en klubb med en slik historie. Dette er en fantastisk muligheter for meg, og jeg gleder meg til utfordringene som kommer. Jeg kan knapt vente med å jobbe sammen en så talentfull spillergruppe, sier han til Blackburns hjemmeside.

Appleton har ikke all verdens med trenererfaring. Hans første managerjobb var i Portsmouth i 2011/12-sesongen. Klubben var da inne i en økonomisk krise, ble satt under administrasjon og rykket ned.

37-åringen ble deretter hentet til Blackpool som Ian Holloways erstatter i starten av november, og rakk bare å lede laget i 12 seriekamper før han stakk.

De kampene endte med tre seirer, sju uavgjorte og to tap.

- Jeg vil takke alle i Blackpool for innsatsen i den tida jeg var der, og styrelederen for at han ga meg sjansen til å dra hit. Jeg ønsker dem alt godt framover, sier Appleton.

Blackburn og Blackpool er tabellnaboer, de ligger på henholdvis 13. og 14. plass. Blackburn møter Wolverhampton i kveld til det som etter planen skulle vært en «norsk duell», men slik gikk det som kjent ikke.