Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Berisha (17) sendte Viking over streken

Vant 1-0 over Aalesund.

Foto: Kent Skibstad / Scanpix
Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viking - AaFK 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Viking og Åge Hareide har hatt en elendig start på sesongen, og før kampen mot Aalesund lå de helt i bunnen av tabellen.

Men 17-årige Veton Berisha sørget for en sårt etterlengtet trepoenger til Viking, som klatret opp til 12. plass etter 1-0 på hjemmebane.

- Dette er en sliteseier. Vi brenner mange store sjanser, men heldigvis har vi marginene på vår side, sier Hareide til TV 2.

Og scoringen kom etter et sjakktrekk av Hareide.

Etter 0-0 til pause var Hareide tydelig misfornøyd med hjemmelagets innsats, og gjorde to bytter da lagene byttet side.

Ut gikk Erik Nevland og Tommy Knarvik. Inn kom Bengt Sæternes og Veton Berisha.

Sistnevnte brukte 13 minutter på å vise seg fram for alvor. Berisha fanget opp ballen i AaFK-feltet, og skjøt ned i motsatt hjørne bak en sjanseløs Stian Grytebust i Aalesund-målet.

- De to byttene forandret mye. Berisha bidro med stor aggressivitet etter at han kom inn, sier Hareide til TV 2.

JEVN DUELL: Vikings Valon Berisha (broren til målscorer Veton) i duell med Aalesunds Ville Jalasto.
Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
JEVN DUELL: Vikings Valon Berisha (broren til målscorer Veton) i duell med Aalesunds Ville Jalasto. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix Vis mer

AaFK-trener Kjetil Rekdal mener laget ga bort poengene til Viking.

- Vi serverte dem målet, og klart det er frustrerende. Vi skal ikke tape denne kampen. Vi har tak på første omgang, og gir bort seieren, sier Kjetil Rekdal til TV 2.

- Vi er rett og slett ikke kloke nok, sier Rekdal.

Stangskudd
Og det ble ikke flere scoringer i Stavanger.

Den hardskytende costarikaneren Michael Barrantes forsøkte seg med et langskudd fra 30 meter et kvarter før slutt. Landslagskeeper Rune A. Jarstein måtte ut i fullstrekk, men klarte å slå ballen til corner.

Fire minutter før full tid skjøt AaFK-spiller Jason Morrison i treverket bak Jarstein, men det ville seg ikke for Kjetil Rekdals menn.

Jevn start Det var en jevn start på kampen, og begge lagene hadde sjanser til å score før pause. Men verken Vikings Erik Nevland, eller AaFKs Orry Larsen klarte å finne nettmaskene, til tross for hver sin store målsjanse.

Etter pause startet Viking best, og var mest effektive foran mål. Aalesund klarte aldri svare etter at Berisha sendte vertene i ledelsen etter 58 minutter.

Dermed rykket Viking opp fra 16. til 12. plass med 17 poeng, mens AaFK ligger på 7. plass med 23 poeng.